Skidskytte

Sebastian Samuelsson till attack mot ryske segraren

avMalin Wahlberg

Sebastian Samuelsson tog första pallplatsen i världscupen.

Men nu går han till attack mot ryske segraren Alexander Loginov. 

– Han borde inte få vara här och eftersom han inte ber om ursäkt går det inte att lita på honom, säger skidskytten till Expressen.

Sebastian har ett OS-guld i stafett och ett OS-silver i jaktstart. Men karriärens första pallplats kom inte förrän i helgen när skidskytten blev trea i herrarnas sprint i tyska Oberhof. 

Men allt var inte frid och fröjd Samuelsson. Svensken är irriterad på att segraren Alexander Loginov, som tidigare varit avstängd för epo-dopning, tillåts tävla i världscupen. 

– Han har varit avstängd för epo-doping och jag tycker inte att han har något på världscupen eller VM att göra. Har man tagit epo så ska man inte vara välkommen tillbaka, säger han till Expressen.

”Blir provocerad”

Samuelsson säger också att han inte känner något sympati för ryssen och att han inte litar på honom.

– Han sitter på presskonferensen och tycker att han inte har gjort något fel. Det blir jag väldigt förvånad och provocerad av. Jag tycker att det minst han kan göra är att be alla oss inom skidskyttet, aktiva och ledare, om ursäkt. Han borde säga att han har begått ett stort misstag, som han aldrig kommer att göra om.

Norske skidskytteikonen håller dock inte med Samuelsson.

– Han (Loginov) har redan tagit sitt straff för dopning, vi måste respektera att han har kommit tillbaka. Men vissa har reagerat negativt mot hans seger. Det var inte många inom skidskyttet som var glada över det här resultatet, säger han till RT.

ARTIKELN HANDLAR OM