Klart: Seattle i NHL

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det klart.

NHL har tagit godkänt Seattles ansökan om att starta ett lag.

Seattle blir därmed ligans 32:a lag.

I och med Vegas Knights inträde i NHL förra säsongen innehåller ligan för tillfället 31 lag. Inom en kort framtid blir det 32 – för nu är det nämligen klart:

Seattle får ett NHL-lag.

Beslutet röstades igenom av NHL:s ”Board of Governors” och var enhälligt, alla 31 klubbar var överens.

Från och med 2021

Laget kommer att finnas med från och med säsongen 2021/2022.

Det kommer även innebära att Arizona Coyotes flyttar från Pacific Division till Central Division för att balansera upp så att ligan har fyra divisioner med åtta lag i vardera.

Expansionsdraften då Seattle ska fylla sitt lag med spelare går av stapeln 2021. Den kommer genomföras på samma sätt som 2017 då Vegas valde sina spelare.

Seattle får då välja en spelare från var och en av motståndarna i ligan, med undantag för nybildade Vegas, totalt 30 spelare.

Kan återuppta klassiskt namn

KeyArena, som var hem för NBA-laget Seattle SuperSonics innan laget flyttade till Oklahoma City 2008, kommer genomgå en ombyggnation för omkring 6,3 miljarder kronor innan det ska spelas hockey där, enligt Sportsnet.

Faktum är att Seattle hade ett hockeylag som vann Stanley Cup redan för drygt hundra år sedan. Seattle Metropolitans, som laget hette, höll till i PCHA (Pacific Coast Hockey Association) och vann Stanley Cup våren 1917, strax innan NHL startade i november samma år. Laget upphörde 1924.

Det är ännu oklart vad laget kommer att heta, men det ryktas om att ”Metropolitans” kan återuppstå under stadens andra NHL-sejour.

Seattles hemmaborg när det blir NHL-spel.
Foto: TT
Seattles hemmaborg när det blir NHL-spel.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN