Knallen i natt: Utmanaren slog rekordmästaren

Henry Cejudo chockade i natt MMA-världen när han slog den regerande flugviktsmästaren Demetrious Johnson, som innan dess försvarat mästarbältet i sex år.

Innan mötet med Henry Cejudo hade mästaren i flugvikt, Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson, inte förlorat en fajt sedan 2011 och gått 14 raka matcher utanför förlust. Han har inom UFC kretsar länge varit i diskussionen som GOAT, greatest of all time. Så sent som 2016 mötes Johnson och Cejudo för första gången och då hade den regerande mästaren inga större problem att städa av Cejudo genom att vinna på teknisk knockout redan i den första ronden.

I natt under UFC galan 227 fick Henry Cejudo, som för övrigt vann OS-guld i brottning 2008 i Peking, chansen på nytt mot ”Mighty Mouse” som innan mötet har verkat oslagbar.

Ingen drömstart för utmanaren

I inledningen av fajten skadade Henry Cejudo vristen efter att han trampat snett och Johnson kunde vinna den första av fem ronder. Den andra ronden tog utmanaren Cejudo hem då han fick till sen nedtagning. Resten matchen bjöd på flera akrobatiska nummer av båda fajters men efter fem jämna ronder utsåg majoriteten av de tre domarna att Cejudo vunnit matchen på poäng.

I och med vinsten bröt Henry Cejudo ”Mighty Mouse” rekordlånga svit för antal titelförsvar på 11 matcher.

Hatmöte i huvudmatchen

I nattens huvudmatch var det också dags för ett returmöte. Denna gång ställdes mästaren TJ Dillashaw mot utmanaren Cody Garbrandt. Sedan ett par år tillbaka finns det en stor rivalitet mellan de två och det var Dillashaw som vann det senaste mötet och därmed tog över mästarbältet från Garbrandt.

I deras första möte 2017 vann Dillashaw på knockout i den andra ronden. Nattens returmöte mellan de två antagonisterna blev också den en händelserik historia.

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda med hjälp slag, lyckades få ner varandra. Med drygt en minut kvar av den första ronden fick Dillashaw in en krok som fick ner utmanaren Garbrandt i backen. Mästaren öste sedan på med slag och knän vilket till slut fick domaren att bryta matchen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN