Sonens hyllning till Michael Schumacher: Betytt allt

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Sonen Mick och pappa Michael Schumacher.
Foto: TT /AP
Sonen Mick och pappa Michael Schumacher.

I knappt fem år har Michael Schumacher kämpat för att rehabilitera sig efter den tragiska skidolyckan.

Samtidigt har sonen Mick, 19, utvecklats till en stor racingtalang – något han tackar pappa för.

– Han har betytt allt för mig, säger han till BBC.

Det var i mellandagarna 2013 som Michael Schumachers kraschade så illa på sin skidsemester att han länge svävade i absolut livsfara. Sedan dess har han rehabiliterat sig i hemmiljö helt utan insyn från omvärlden kring hans hälsotillstånd.

Men tecknen är tydliga – och sorgliga.

– Jag har avslutat kapitlet med Michael efter flera år av sorg, annars hade jag blivit galen, säger tidigare agenten och nära vännen Willi Weber till tyska tidningen Bunte.

Men under tiden ”Schumi” kämpat för sitt liv och en bättre livskvalitet har sonen Mick utvecklat sin egen karriär som just nu tagit honom till Formel 3-cirkusen.

”Känslosamt för alla”

I en intervju med BBC hyllar han sin far för framgångarna.

– Han har haft stor påverkan på mig och att jag håller på med det här. Han var min idol. Jag försöker att lära mig saker av hur han kört, han har betytt allt för mig och att jag håller på med det här nu. Jag är glad för det, säger Mick Schumacher.

Han berättar också om ett känslosamt ögonblick förra året när Mick fick provköra farsans vinnarbil från första VM-titeln 1994, en Benetton B194.

– Det var känslosamt för alla som var där, att se den bilen igen efter så länge. Det var synd att jag inte fick köra längre bara, säger han,

Publicerad:

LÄS VIDARE