”Han ska åka på stryk på plats”

SPORTBLADET

Gehrke rasar

NORRKÖPING. Sylvester Seay blev fasthållen i benet av Krum Doychinov och sparkade mot Solnaspelaren.

Något som fick Torbjörn Gehrke att rasa.

– Han ska åka på stryk på plats, säger Solnatränaren.

I slutet av andra perioden hettade det till rejält då Solnas Krum Doychinov höll fast Sylvester Seay i benet. Dolphinsspelaren svarade med att försöka sparka sig loss. Det hela slutade med frikast för Norrköping, något som fick Torbjörn Gehrke att se rött.

– Jag såg vad som hände, men det är inget jag tänker säga något om, säger Solnatränaren och tillägger efter några sekunder:

– Han (Sylvester Seay) ska åka på stryk på plats

Sylvester Seay säger så här om situationen:

– Han höll i mig benet och släppta aldrig. Jag försökte bara komma loss. Jag tror jag träffade honom på axeln, men jag bad om ursäkt efteråt. Man vill aldrig göra illa en motståndare, säger han.

Dålig andra period

Norrköping vann matchen med 79-77. Solna dominerade första perioden och ledde som mest med 14 poäng. I slutet av andra perioden kom vändningen. Dolphins gjorde 14 raka poäng och hade ledningen med 39-38 i paus.

– Jättetråkigt att vi gör en så förbannat dålig andra period. De får känning, samtidigt som vi blir allt ängsligare, suckar Gehrke.

Förlusten är Solnas tredje raka, medan Norrköping inlett serien med tre segrar.

– Vi gör ingen bra match. Vi måste bli bättre i defensiven. Samtidigt är det starkt av oss att vinna även när vi inte spelar så bra, säger Dolphins Sylvester Seay.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket