SVT tappar speedway- VM – TV 10 tar över

avStefan Holm

SPORTBLADET

”Det här ska bli skoj”

Längtar du efter direktsänd VM-speedway i SVT?

Då får du vänta förgäves.

Sportbladet kan avslöja att TV10 tar över direktsändningarna.

Foto: Foto:AP
Speedwayen får du se i TV 10 i fortsättningen.

Grand Prix-serien har de senaste åren direktsänts i SVT24, men 2011 nöjer sig Sveriges television med att visa ett sammandrag – senare samma kväll – efter varje deltävling.

SVT, som fortfarande sitter på rättigheterna, har överlåtit direktsändningarna till Viasat-ägda TV10. Avtalet, som undertecknades i dagarna, gäller i tre år.

Thomas Nilsson ska kommentera årets elva VM-deltävlingar med speedwayprofilen Henrik Gustafsson vid sin sida.

– Jag blev uppringd av Viasat för någon vecka sedan. Det här ska bli skoj, säger ”Henka” Gustafsson, som ser fram emot VM-premiären i polska Leszno.

”Gollob är hungrig”

40-åringen, som har ett förflutet som expertkommentator på både SVT och Canal Plus, tror och hoppas att svenskarna ska få till det i årets VM-serie. Förra säsongen blev Andreas Jonsson, som tävlar för Dackarna, bäste svensk med en blygsam niondeplats.

– Om Tomasz Gollob är hungrig har han chansen att försvara VM-titeln. Jason Crump är också farlig, men sedan hoppas jag att svenskarna kan blanda sig i det hela. Jag tror att Andreas har störst chans med sin rutin, men (Fredrik) Lindgren åker jävligt bra och AntonioLindbäck är hungrig, säger Gustafsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway