”Jag läxade upp honom ordentligt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson siktar på pallen

Foto: Super Nova Racing
Så många poäng som möjligt är det som gäller för Marcus Ericsson i helgen.

Marcus Ericsson imponerade.

Med en snygg omkörning på slutet.

Det gav honom nya poäng – och en bra startposition.

– En pallplats ska jag kunna ta, en seger är ingen omöjlighet.

I det första GP2-loppet i Tyskland startade Marcus Ericsson som nia. Under tävlingen körde han upp sig och han var sexa när två varv återstod. Då körde han om mästerskapstvåan Guide van der Garde och han var femma i mål.

– Jag tycker att jag gjorde ett riktigt bra lopp och det är en härlig känsla att göra en sådan omkörning när det bara är lite mer än ett varv kvar, säger svensken.

– Jag läxade upp honom ordentligt och det är alltid skönt att göra det strax före mål.

Loppet vanns av Luca Filippi och Marcus Ericssons stallkompis Sam Bird var åtta i mål. Det innebär att britten har pole i morgon, samtidigt som svensken startar som fyra.

– Sam har startat från pole två gånger i GP2 och fått motorstopp båda så han är nog skakig. De andra som startar där fram är inte heller några raketer, eller de har inte varit så snabba i helgen i alla fall, säger Marcus Ericsson.

- Nu har jag en bra chans på pallen och det finns en chans att vinna.

Det känns som om du hade behövt kvala lite bättre för att göra bättre resultat på lördagen. Håller du med?

– Ja, jag har haft lite problem att få till ett snabbt varv, hade jag kvalat topp fem hade jag varit  på pallen regelbundet och vunnit fler lördagsrace. Jag måste göra ett bättre jobb på fredagen för vi har bra fart i bilen under loppen. Men jag börjar i Ungern nästa vecka.

Innan dess ska han helst vara bland de sex i dagens race – då har han chansen att avancera i från sin åttondeplats i mästerskapet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2