– Han har allt man behöver

Publicerad 2011-06-20

McIlroy hyllas av hela golfvärlden efter första majorn

Raset kom aldrig.

Pressen bekom inte underbarnet Rory McIlroy som enkelt dansade hem US Open och tog hem vinstchecken på 1,3 miljoner dollar.

– Hela veckan har varit speciell, säger McIlroy.

Följ ämnen
Golf
Hade lekstuga Nordirländaren Rory McIlroy dominerade US Open från start till mål. I natt fick han lyfta bucklan och ta emot prischecken på 1,3 miljoner dollar.

Frågan är om vi inte i veckan fick se det definitiva genombrottet av världsgolfens nye superstar. Nordirländaren Rory McIlroy, blott 22 år gammal, har haft lekstuga med golfeliten och blivit den yngsta vinnaren sedan 1923.

Belackarna har han dock haft med sig hela vägen. För två månader sedan hade McIlroy en betryggande ledning i US Masters men tappade allting den sista dagen.

Nu var det upp till bevis – skulle han palla trycket?

”Spelade jättebra”

Det var aldrig ens nära något annat. McIlroy klev ut på Congressional Country Club och gjorde precis vad han sysslat med hela turneringen – han briljerade till synes helt opåverkad av den press som låg på honom.

Han avslutade US Open med att gå på 69 slag, två under par, och därmed säkrade han karriärens första majortitel.

– Jag hade inte kunnat önska något mer. Jag spelade jättebra i fyra dagar och kunde inte vara lyckligare, säger han enligt usopen.com.

Efteråt hyllades han av golfvärlden.

– Han är den bästa spelare jag någonsin sett, säger förra årets vinnare Graeme McDowell.

– Den här killen kommer ha en fantastisk karriär. Det finns inga tvivel om det, han har allt man behöver, säger den 18-faldige majorvinnaren Jack Nicklaus i en intervju med NBC.

Hanson bäste svensk

Bland McIlroys främste utmanare, nåja, under söndagen var svensken Fredrik ”Fidde Jacobson som under lördagens tredje runda slog fem slag under par. Han höll – i nio hål. Under de avslutande nio rasade han dock med tre bogeys och en dubbelbogey vilket resulterade i en delad 14:e plats i turneringen.

Bäste svensk blev i stället Peter Hanson som – trots att han avslutade med två bogeys – gick fyra slag under par och slutade på sjunde plats.

Följ ämnen i artikeln