Hans Olsson dömd – i privat rättegång

Foto: scanpix
Olsson körde ur i superkombinationen.
SPORTBLADET

Garmisch. Vi behöver inte döma Hans Olssons insatser i VM. Det sköter han själv via en privat rättegång.

Hittills har fartåkaren erkänt sig skyldig på fem punkter.

Full peppning, hård satsning, två bra portar – och borta.

Hans Olsson inledde VM med att köra ut i super-G och vara fyra sekunder från segraren i störtlopp, därför var gårdagens sorti från kombinationen inte oväntad. Men ingen lär ha trott att det skulle gå så fort.

Nobbade media

”Jag är riktigt besviken på mig själv. Jag antar att mina prestationer det här VM:et inte når historieböckerna”, skriver han.

Hans Olsson tacklade besvikelsen med att inte uttala sig till media. Men på bloggen höll han i lördags en rättegång mot sig själv.

Det kan tyckas vara en juridisk fördel att själv få diktera lagarna, ändå stod Olsson åtalad för att ha brutit mot fem bestämmelser.

Han erkände sig skyldig till alla.

”Aldrig meningen”

”Men det var aldrig meningen att stå på innerskidan, tappa staven, förstöra vänsterskidan, vara fyra sekunder bakom...”, skriver han och lägger till:

”Jag menade heller inte att suga så hårt som i dag. Jag lovar härmed att göra mitt bästa för att aldrig igen bryta mot dessa regler”.

Och där finns möjligen en ljusglimt efter gårdagens kombination, som till sist Aksel Lund Svindal vann. För visst varade åket bara i 15 sekunder, men det är i skrivande stund oklart om Hans Olsson hann bryta mot någon av Hans Olsson-lagarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint