”Skiter fullständigt i vad folk säger”

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Lewis Hamilton bryr sig inte om förarnas hårda kritik

Foto: AP

Lewis Hamilton har bara en seger – men ändå får han rubriker.

För sin tuffa körstil:

– Jag skiter fullständigt i vad folk säger, förklarar Lewis Hamilton.

2007 kom Lewis Hamilton till F1 som en enorm talang. Han var underbarnet som hotade den dubble världsmästaren – och teamkamraten Fernando Alonso – och som sedan slogs om VM-titeln. Ett år senare vann Hamilton VM, som den yngste föraren någonsin.

Men i år har det gått betydligt tyngre. Han har bara vunnit ett enda lopp, men han har fått svarta rubriker för sin körstil.

”Skiter fullständigt i vad Lauda säger”

Det har gått så långt att experter som den trefaldige F1-mästaren Niki Lauda och den före detta föraren Eddie Irvine kritiserat honom hårt:

– Han är en fara för sina kollegor på banan, säger Lauda.

Men Lewis Hamilton bryr sig inte.

– Man lär sig med tiden att hålla en viss distans till det som folk säger. När man blir slagen och ramlar på golvet ett par gånger och sedan reser sig så blir man starkare. Jag skiter fullständigt i vad Niki Lauda säger, förklarar Lewis Hamilton för ”London Standard” och enligt Motorsportmagazin så säger han:

Hyllar Senna

– Jag bryr mig inte om vad folk tycker och tänker, men om Ayrton Senna hade vart där då hade jag brytt mig. De saker som han sa och gjorde har alltid varit viktiga för mig. Folk glömmer bort de bra saker som man gjort och de bra lopp som man kört. Jag hade ett fantastiskt lopp mot Fernando Alonso 2007.

Han ber också om ursäkt för sitt skämt efter Monacos GP där han antydde att det var hans hudfärg som gjort att han varit en flitig gäst hos tävlingsledningen efter loppet.

– Vi är alla människor och ibland så tar känslorna helt enkelt över, säger han och när han får frågan kom kollisionen med stallkompisen Jenson Button i Montreal och Williams Pastor Maldonado på samma bana så svarar han:

– Jag tror inte det är min aggressiva körstil som ställer till problem för mig, utan ibland har jag tydligen svårt att få en riktig överblick av situationen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN