Vann miljonmatchen – trots datorkrasch

SPORTBLADET

Viktor Blom tog 400 000 av Scott Palmer

Mitt i matchen kraschade Viktor Bloms internet och den svenske megastjärnan tvingades ta in på hotell för att kunna spela klart.

Ändå lyckades "Isildur1" ta revansch på Scott ”urnotindangr” Palmer i Superstar Showdown och vinna dubbelmötet med motsvarande drygt 400 000 kronor.

– Poker är efterblivet, sa Palmer efteråt.

Superstar Showdown är Pokerstars format där vem som helst med tillräckligt tjock plånbok får utmana svenske high-stakes fantomen Viktor "Isildur1" Blom i en heads-up match över 2 500 händer på fyra bord No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha, där blindsen som lägst är $50/$100.

Den här gången var det Scott ”urnotindangr” Palmer som stod för motståndet. Duon spelade de första 2 500 händerna i dubbelmatchen redan förra söndagen, då ledde Palmer med knappa 5 000 dollar eller 32 000 kronor.

"Variansen är så dum"

Den här gången var det dock svensken som gick segrande ur fajten. Blom vann med sammanlagt 66 000 dollar eller drygt 400 000 kronor, vilket föranledde ett uppgivet utbrott på Twitter av Scott Palmer, som tyckte att han spelat bättre än då han vann.

– Poker är så efterblivet. Förlorade 65 000 till "Isildur1" i Showdown och det kändes som jag spelade bättre i dag än då jag vann 5 000. Variansen är så dum, skrev Palmer enligt Pokerlistings.se.

Men det var en hel del dramatik inblandat i den svenska segern. En bit in på matchen försvann plötsligt svensken från spelet varpå ett meddelande från Pokerstars dök upp i chatten:

"Viktor har problem med sin internetuppkoppling. Han hörflyttar sig till ett annat ställe och kommer tillbaks så snart som möjligt".

Efteråt förklarade sig svensken i chatten:

– Mitt internet pajade hemma, var tvungen att ta in på hotell, skrev han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker