Bäst i test: Vettel

SPORTBLADET

F1-mästaren snabbast igen

Foto: Getty
Sebastian Vettel var snabbast av alla även under andra dagen i Barcelona.

Två dagar i bilen.

Snabbast båda gångerna.

Sebastian Vettel dominerar igen.

– Det var en helt okej dag, säger han själv.

Det var bra förhållanden i Barcelona under lördagen och teamen passade på att nyttja tiden till att testa kvallopp eller race.

För Sebastian Vettel var det just ett simulerat kvalvarv som gav honom den bästa tiden. Han körde på 1:23.315 redan före lunch och enligt Motorsportmagazin var inte tanken helt tom men efter den sprinten så tvingades han in i depå för att reparera bilen.

Under eftermiddagen sysslade mästaren, precis som flera andra, med racetester. Men för Vettels del avbröts testet flera gånger, dels när Paul di Resta körde av och orsakade en röd flagga, dels drabbades han av ännu ett fel på bilen.

- Det var en helt okej dag, även om alla röda flaggor orsakade flera avbrott. Vi hade också ett litet problem och fick stanna till under förmiddagen. Det är så, säkerhetsgrejer. När något går sönder måste man ta sig tiden att verkligen kolla igenom det och byta. Då får bilen ibland en längre paus, men det hör till vardagen under testerna, säger Sebastian Vettel till Motorsporttotal.

Alguersuari tvåa

Tvåa var en spanjor, men inte Fernando Alonso utan Jamie Alguersuari, Toro Rosso (+0,204) och han hann med 97 varv. Vettel körde 104.

Ferrariföraren Alonso var sedan trea (+0,663).

- Det är enormt svårt att uppskatta hur konkurrenterna ligger till. Man vet inte vem som kör med vilka däck vid vilket tillfälle. Det är en stor skillnad om man kör med nya eller begagnade däck. Sedan är det alltid frågan om bränslet, men jag utgår i från att Ferrari är med i toppen, säger Sebastian Vettel.

- McLaren däremot är svåra att läsa av eftersom de kör så oregelbundet. Man vet aldrig vad de gör, sedan hoppas jag att vi r med i toppen. När det gäller Mercedes är det ungefär som hos McLaren. De är svårlästa, man förstår inte allt och det är mycket som är kopplat till däcken och det är fruktansvärt svårt att säga vilka däck som de använde och hur de slet på dem. Men säsongen har inte börjat än, detta är bara testerna och alla försöker att förbereda sig så bra som möjligt. Det är svårt att bilda sig någon uppfattning om hur snabb bilen egentligen är. Man kör sitt program bara.

Alonso: Red Bull har starkast bil

För den andra VM-favoriten, Fernando Alonso, har det varit en bra inledning på säsongen och han är nöjd. trots två problem under den andra dagen i Barcelona.

- Det var första gången vi hade problem med mekaniken och det är jag inte speciellt orolig för. En av mina mekaniker sa att om vi inte har några problem i Barcelona så vinner vi inte VM, säger Alonso.

- Vi körde många kilometer och allt fungerar bra.

Han tror att Red Bull har den starkaste bilen:

- Sedan är det fyra team till, vi, McLaren, Mercedes och Renault som kan vara med och slåss om segrar, men det är svårt att göra en träffsäker analys när man ser resultaten. Lägg på tio kilo bränsle, eller det faktum att däcken är slitna och det är en enorm skillnad. Vi måste vänta två-tre lopp innan man ser om bilen är tillräckligt bra. Men det känns bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1