Valde att mörka sitt eget missfall

Drabbad av tragedi på matchdagen

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Timmar före Tyson Furys boxningsmatch förstod hans fru, Paris, att hon hade drabbats av missfall.

Då valde hon att hemlighålla tragedin.

– Jag berättade inte förrän efter matchen. Dagen därpå åkte vi in till sjukhuset och fick det bekräftat, säger hon till The Mirror.

Hösten 2015 skrev Tyson Fury in sig i historieböckerna genom att bli den förste på elva år att besegra mästaren Vladimir Klytjko. Efter bragden tappade han all kärlek till sporten, hamnade i en djup depression – och blev självmordsbenägen.

– Livet hade varit mycket enklare om jag inte blivit världsmästare. Jag är inlagd på sjukhus nu. Psykologer här försöker hjälpa mig, de säger att jag är bipolär. Jag är manodepressiv. Förut älskade jag boxning. Hela mitt liv kretsade kring sporten. Nu skulle jag inte ens gå och se en titelmatch om den så ägde rum rakt över gatan. Sporten har förstört mig. Jag vill inte ens vakna igen. Varje dag hoppas jag att jag dör, och det är förstås en hemsk sak att säga när man har tre barn och en underbar fru, eller hur? Men jag är ärlig när jag säger det. Om jag kunde ta mitt liv, om jag inte hade varit kristen, så hade jag gjort det utan att tveka en sekund. Jag lever i ett riktigt mörker just nu och jag vet inte vart jag är på väg. Jag vet inte vad som kommer hända, om jag kommer orka året ut. Pengar och kändisskap betyder ingenting så länge man inte är lycklig. Och just nu är jag allt annat än lycklig, sa han i en lång och öppenhjärtig intervju med Rolling Stone Magazine.

Mörkade missfallet

Tyson Fury lyckades – med stor hjälp av sin fru Paris – kravla sig ur det avgrundsdjupa mörkret och hitta tillbaka till en normal vardag. Den 10 juni i somras var han dessutom tillbaka i ringen för första gången sedan mötet med Klytjko.

Paris och Tyson Fury.
Foto: Carrie Davenport / Getty Images Europe
Paris och Tyson Fury.

Hans fru Paris gjorde allt för att stötta sin man inför fajten. Nu avslöjar hon att det gick så långt att hon hemlighöll en enorm tragedi – för att inte störa hans uppladdning.

– Jag var gravid i vecka åtta och samma dag som matchen gick förstod jag att jag hade drabbats av missfall. Jag berättade det inte för Tyson förrän direkt efter matchen. Dagen därpå åkte vi in till sjukhuset och fick det bekräftat, säger hon i en intervju med The Mirror.

– Fem veckor senare blev jag gravid igen och nu är vår lilla pojke planerad att komma i mars. Våra hjärtan är fortfarande krossade över det som hände, samtidigt är vi överlyckliga för det vi har nu, säger hon.

Tillbaka på högsta nivå

Om allt går som det ska blir pojken parets femte barn. De har sedan tidigare Venezuela, 9, James, 7, Luke, 2, och Valencia, som föddes i början av december i fjol.

Det var när Valencia föddes som Tyson Fury tog tag i sitt liv ordentligt och valde att återuppta sin karriär som boxare.

Nu är han tillbaka på allra högsta nivå.

I lördags förra helgen gick han en stormatch mot Deontay Wilder, 33, i Staple Center, Los Angeles. Matchen slutade oavgjort och Fury hoppas nu få till en retur på Old Trafford i sommar.

Numera boxas han bara för sitt eget välmåendes skull. Pengarna? De skänker han till välgörenhet. Han fick 93 miljoner kronor för att gå matchen mot Wilder och valde att skänka rubbet till mindre lyckligt lottade.

– Jag är inte intresserad av att bli miljonär eller miljardär. Jag ska ge pengarna till de fattiga och så ska jag fixa bostäder till de hemlösa. Jag är en boxare, ingen affärsman. Troligtvis går jag samma öde till mötes som alla andra boxare – jag lär bli pank. Man kan inte ta pengarna med sig ned i graven, så jag kan lika gärna göra något nyttigt med dem nu och hjälpa de som inte kan hjälpa sig själva, sa han om beslutet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Tyson Fury