Missar semifinal – trots Hagmans show

Av: Daniel Sörensen, Jacob Larsson, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

NANTES/STOCKHOLM. Sverige missar semifinal i EM.

Trots storseger – och 17 (!) mål av Nathalie Hagman – mot gruppsuveränen Ryssland är Blågult utslaget eftersom Frankrike gjorde sitt och slog Serbien med 38–28.

En rad resultat hade gått med Sverige i handbolls-EM – som inför kvällens match mot redan semifinalklara Ryssland fortfarande hade chansen att knipa en av de fyra semifinalplatserna.

Och svenskorna levererade och slog gruppettan i mellanrundan med hela 39–30. Det var blott andra (!) gången som Sverige slog Ryssland på damsidan – och den första gången någonsin i ett mästerskap.

Gjorde osannolika 17 mål

Nathalie Hagman stod för otroliga 17 (!) mål. Ett nytt målrekord i Sverige. Det tidigare rekordet hade Sebastian Seifert, han gjorde 15 mål i en match 2005. På damsidan hade Hagman även det förra rekordet då hon vid två tillfällen gjort 14 mål.

27-åringen hade till råga på allt haft problem med sjukdom inför matchen.

– Ja, jag vaknade upp lite halvsjuk och var lite flummig. Jag sa till Bella (Isabelle Gulldén) i bussen att jag skulle göra tio, men det var ironiskt då jag inte varit så bra i EM, säger hon till Sportbladet.

Halvsjuk?

– Lite täppt i näsan och tröttare än annars. Det går mycket baciller i laget och vi är tajta.

Missar semifinal trots krossen

Men den imponerande insatsen räckte inte. Frankrike, som var tvunget att förlora mot gruppjumbon Serbien, gjorde precis tvärtom – och vann med hela 38–28. Därmed blir det inget semifinalspel för svenskorna.

Däremot har laget, efter den starka avslutningen med kryss mot Frankrike och seger mot Ryssland, stärkt sina OS-kvalchanser. Dessutom väntar match om femte och sjätteplats i årets EM-turnering.

Den matchen avgörs klockan 14.00 på fredag.

Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE