Lindberg vill fortsätta klättra i helgen

avTT

Foto: Göran Söderqvist / Göran Söderqvist

Det pekar försiktigt uppåt för Pernilla Lindberg i Evian Championship.

Hoppet om att blanda sig i tätstriden lever fortfarande.

– Jag hade gärna haft några slag bättre, men det är bara halvvägs och mycket golf kvar, säger Lindberg.

Sveriges färskaste majorvinnare, som lyfte bucklan i ANA Inspiration i april, ligger på par totalt efter de två första rundorna (72 respektive 70 slag) i Évian-les-Bains. Under den andra rundan lossnade det lite på greenerna när hon efter några hål lät pojkvännen och caddien Daniel Taylor vara med och läsa puttlinjerna.

– Jag kände att jag behövde bryta ett mönster. Ibland är det bra att bara göra det, för att ändra på något, säger Lindberg.

32-åringen från Bollnäs gjorde fem birdies under rundan, men också fyra bogeys efter ett par missade slag. Av de som har spelat klart leder puertoricanskan Maria Torres på åtta under par, så Lindberg har minst åtta upp slag till ledningen inför helgens spel.

– Jag är självklart nöjd med att göra så många birdies, men samtidigt känns det som att jag gav bort några slag med ett par dumma bogeys. Men med två rundor under par i helgen kan jag fortfarande ta en topplacering.

Lindberg ligger preliminärt delad 32:a och har nu, som enda svenska, klarat kvalgränsen i samtliga fem majors i år. Det är också första gången i karriären som hon lyckas göra det.

Även om jag inte har haft de placeringar jag vill ha i alla majors så är det ett betyg på någonting. Det bevisar att min lägstanivå har höjts, säger hon.

GUIDE: Så spelas Ryder Cup 2018


GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf