Efter Serenas attack – domarens första ord

avJonathan Nilsson

SPORTBLADET

Serena Williams kallade domaren Carlos Ramos för tjuv under US Open-finalen.

Efteråt anklagade hon honom för sexism.

Nu har Carlos Ramos för första gången uttalat sig om utbrottet.

Naomi Osaka vann sin första Grand Slam efter att ha besegrat Serena Williams i US Open-finalen.

Men allt efterspel kom att handla om Serena Williams utbrott mot domaren Carlos Ramos.

Den 23-faldiga grand slam-vinnaren straffades med poängavdrag och kallade domaren för tjuv under matchen. Detta efter att domaren straffat henne för att ha tagit hjälp av sin tränare under matchen. Efter matchen anklagade hon domaren för sexism.

1 av 3 | Foto: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Jag har sett män kalla domarna för andra saker. Jag är här och kämpar för kvinnliga rättigheter och jämlikhet. Att jag kallar honom för tjuv, och att han då tar matchen ifrån mig, det tycker jag är sexistiskt. Han har aldrig tagit ifrån en man en match efter att ha blivit kallad tjuv. Det går över mitt förstånd, sa hon bland annat.

”Ni behöver inte oroa er för mig”

Nu uttalar sig Carlos Ramos för första gången.

– Jag mår efter omständigheterna bra. Det är en tråkig situation, men ni behöver inte oroa er för mig, säger Ramos till den portugisiska tidningen Tribuna Expresso.

Williams har fått dryga böter efter sina uttalanden men har samtidigt fått stöd från flera som WTA och det amerikanska tennisförbundet.

Flera domare på touren uppges dock ha ställt sig på Ramos sida i konflikten och tycker att man ”kastat honom till vargarna”.

I intervjun med den portugisiska tidningen säger domaren även att han undvek att visa sig på gatorna i New York efter finalen. Detta för att slippa ”komplicerade situationer”.

På fredag är Ramos tillbaka på tennisbanan. Då ska han döma Davis Cup-semifinalen mellan Kroatien och USA i Zadar.

Idrottskvinnorna som tjänar bäst 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM