Succécomeback för bandyns badboy

SPORTBLADET

Två assist direkt för Fosshaug

Inga mål, men väl två målpass.

Bandyveteranen Pelle Fosshaugs comeback efter den långa avstängningen slutade med att hans nya klubb Sandviken besegrade Kalix med 5–3.

Foto: Harmonisk igen? Pelle Fosshaug var i dag tillbaka efter sin nio månader långa avstängning från toppbandyn. Två assists bidrog till att Sandviken besegrade Kalix med 5–3.

Fosshaug spelade fram Gustav Björkman – ironiskt nog den spelare som brukade punktmarkera Fosshaug när denne spelade i Västerås – till sina båda mål.

– Vi vann, men gjorde väl inte mer än vad som krävdes. För mig personligen var det här ingen riktig värdemätare. Isen var alldeles för svårspelad, sade Fosshaug till bandysm.se.

Det var det kraftiga regnandet som gjorde att det inte bjöds på någon vidare publikbandy för de 613 tappra på Kalix IP.

Hemmalaget hade chans att kvittera i slutminuterna och matchen var avgjord först när Henrik Hagberg slog in 5–3 i slutminuten.

För Fosshaugs del var det den första spelade matchen sedan den fjärde semifinalen mot Edsbyn den 14 mars, då hans grova matchstraff ledde till hela nio månaders avstängning.

– Mitt mål den här säsongen har först och främst varit att bara kunna få vara med och spela. Men visst har jag krav på mig själv. Nu hoppas jag att Saik når så långt som möjligt i elitserien och slutspelet, sade han.

Om det är lugnt kring Fosshaug just nu, stormar det desto mer kring södergruppens Gripen.

När Gripen, som bara har tagit sju poäng, föll med 2–4 mot Västerås fanns inte den ordinarie tränarduon Conny Heinulf/Anders Nyqvist vid sidlinjen.

– Vi hade ett möte i lördags där det framkom bristande förtroende för tränarna. Då valde de att ta timeout. Vad som händer nu är en fråga för styrelsen, sade lagkaptenen Daniel Larsson till bandysm.se.

Mot VSK coachades laget av tidigare A-lagstränaren Ken Boman och styrelseledamoten Joakim Jensen. Gripen lyckades ändå inte ta några poäng mot Västerås, trots en tidig ledning (Andrej Timusjev redan i den tionde minuten).

Boltic-Göta såg till att ta den fjärde (Vetlanda, Villa-Lidköping och Västerås har de andra tre) och sista platsen i elitserien efter att det norska nyförvärvet Nikolay Hauger först reducerade till 3–4 och sedan fälldes i straffområdet och Marcus Bergwall kunde slå in den efterföljande straffen.

I norr är det tufft om den sista elitserieplatsen då Broberg besegrade Edsbyn – som fick klara sig utan skadade Daniel Liw, Jonas Edling och Peter Törnberg – med 3–1 och därmed ligger en poäng före Bollnäs.

Sista omgången spelas på torsdag.

Sportbladet-TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy