Södertälje utan flyt mot Färjestad

SPORTBLADET

Hemmalaget vann medioker match med 6-4

Karlstad

Slutspelsplatsen är på väg att glida ifrån Södertälje.

Mot Färjestad kom en ny snöplig förlust.

- Det känns för jävligt. Vi skulle haft med oss en pinne härifrån, sade SSK-tränaren Mats Hallin efter att Färjestad vunnit en medioker match i Karlstad med 6-4.

Södertälje kan rubba de flesta elitserielag. Problemet är att laget allt för sällan står som segrare. Mot Mora tidigare i veckan tappade laget en 2-0-ledning till förlust i sudden death.

Mot Färjestad var anrika SSK visserligen bara i ledningen en gång, men laget höll hela tiden jämna steg med Färjestad.

- I det stora hela fungerar spelet bra. Tyvärr gör vi alldeles för många individuella misstag och det har vi inte råd med, sade tränare Hallin.

När Södertälje kvitterade till 4-4 genom Robert Döme i sista perioden kändes det som matchen var på väg att rinna Färjestad ur händerna.

Men pucken har inte studsat Södertäljes väg i de avgörande lägena den här säsongen. Så inte heller i Karlstad.

Märkligt mål

Jonas Höglunds matchavgörande 5-4 var ett märkligt mål. Höglund tog ned Sheldons Sourays lobbpass, vände sig om och sköt pucken i en båge över Magnus Lindquist i SSK-målet.

- Ingen rökare direkt men det spelar ingen roll så länge pucken går in och vi vinner matchen, sade Färjestads Jonas Höglund, som även passade på att sätta 6-4 i öppen kasse, hans tredje mål för eftermiddagen.

Med det är Höglund, som fått utstå hård kritik under säsongen, Färjestads bäste målskytt tillsammans med Pelle Prestberg. Duon har mäktat med 12 mål vardera.

- En bra dag på jobbet eftersom vi tar tre poäng. Men vi kan mycket bättre än så här, menade Färjestadstränaren Bengt-Åke Gustafsson.

Gerber missade

En FBK-spelare som kan betydligt bättre är målvakten Martin Gerber. Tre av de fyra baklängesmålen såg inte alls otagbara ut. Tvärtom.

- Martin har haft det tungt i de senaste matcherna, fortsatte Gustafsson som säkerligen kommer att överväga att placera Daniel Henriksson i kassen inom kort.

I Södertälje svarade backen Timmy Pettersson för en stormatch. Magnus Lindquist i målet inledde bra men avslutade sämre. Returen som Mathias Johansson gjorde 4-3 på var på tok för simpel.

Den schweiziske domaren Brent Reiber gjorde en godkänd insats, även om Mats Hallin inte var helt nöjd.

- Färjestads Sheldon Souray och Zdeno Chara kommer undan med alldeles för många crosscheckingar, muttrade Hallin besviket.

TT