Premiär för Handbollspodden med Flinck och Kent-Harry

SPORTBLADET

Nytt avsnitt varje vecka!

En ny Sportbladetpodd är född:
Handbollspodden med Flinck och Kent-Harry. För att lyssna på iTunes, klicka här.

Varför drar du i gång en handbollspodd, Johan Flinck?
– För att få höra min egen röst mala hur länge jag själv vill om ett ämne jag älskar. Nej, ärligt talat finns det inget värre än att lyssna till sin egen röst.
– Jag har lyssnat en hel del på olika poddar det senaste året och gillar formatet – man får nörda ner sig, prata till punkt, kastas mellan högt och lågt... Sedan är det ett perfekt format att lyssna på också med dagens telefoner. Jag har ofta en podd i öronen när jag till exempel klipper gräset, städar eller kör bil. Det är förstås också kittlande, lärorikt, utvecklande och utmanande för en annan, som bara skrivit i alla år, med ett nytt format. Tänk så lång tid det skulle ta att skriva ner allt det som sägs i ett poddavsnitt i en blogg.
– Dagens teknik gör ju det också tämligen enkelt att göra en podd. Jag tror också en podd passar just ett så pass nischat område som handboll
Du nämnde bloggen – vad händer med den nu?
– Den lever vidare och är nu inne på sitt femte år. Bloggen har bara fått en lillebror, eller om det är en storebror, i podden.
Din radarpartner i podden blir Kent-Harry Andersson, Sveriges internationellt mest meriterade klubblagstränare. Varför Kent-Harry?
– Dum fråga, tänkte jag svara. Varför skulle jag inte ta Kent-Harry? Han kan handboll, har en otrolig erfarenhet, är högt ansedd, är trovärdig, har varit med om oerhört mycket, är en bra talare, är inte rädd för att sticka ut hakan, hänger med i nyhetsbruset, är nyfiken, får höra och veta en hel del och har en skön humor. Det räcker så, va?
Jo, det gör det.
– Men jag kan förstå reaktionen hos den profil inom handbolls-Sverige som jag nämnde våra planer för: ”Det var en ovanlig konstellation”. Kent-Harry är 64 år, jag själv 38 och vi har inte känt varandra i särskilt många år, eller ens haft någon tätare kontakt förrän nu i samband med podden. Men tillsammans har vi faktiskt två Champions League-finaler, en europacuptitel, ett tyskt ligaguld, ett SM-guld och en hel del annat. Det är inte illa.
– Sedan är Kent-Harry den yngste 64-åringen jag träffat på. Och kanske är jag en ovanligt gammal 38-åring. Så vi möts där nånstans (skratt).
– Jag har ju kritiserat konkurrenter för att de tagit in medarbetare som samtidigt är tätt knutna till en enskild klubb. I den lilla värld som är handbolls-Sverige kan man förstås knappast hitta en handbollsperson som inte har någon anknytning till en klubb alls. Alla vet nog att Kent-Harrys hjärta klappar extra för Ystads IF men han har ingen formell koppling till klubben längre. I dag jobbar han med norska landslaget och det ser jag inget problem med i sammanhanget. Han har tidigare jobbat med Sävehofs damtränare Henrik Signell och Mikael Franzén i Alingsås samt till exempel Maria Adler när hon var i Lugi. Så det finns en bra spridning där.
Varför hoppar du på det här då, Kent-Harry?
– Jag är alltid nyfiken på nya grejer och tänker kanske inte efter innan jag tackar ja alltid, haha. Hade Flinck ringt mig igen en vecka senare och frågat om jag verkligen ville så hade jag nog tackat nej. Men nä då, jag ångrar mig inte. Det här ska bli riktigt kul! Man kan göra fantastiskt roliga grejer.
Vad ska podden handla om, Flinck?
– Handboll förstås! Vi tar upp aktuella frågor, debatter, diskuterar handbollens utveckling, drar anekdoter, minns tillbaka, sätter ihop listor och rankningar, avslöjar, tippar, slår vad, hyllar, sågar, ifrågasätter... you name it. Och på alla fronter inom elithandbollen: landslag, elitserien, Bundesliga, andra ligor, Champions League, damer som herrar.
– Och så ska vi ha gäster förstås.
Ja, hur hade ni tänkt kring gäster?
– Det kommer att bli ett mycket viktigt inslag. I första avsnittet, som vi har spelat in nu, har vi dock ingen gäst. Där står Kent-Harry och hans karriär i fokus. Redan någon minut in i podden släpper han en riktig bomb faktiskt, ett tungt avslöjande efter många års hemlighetsmakeri.
Kent-Harry:
– Haha! Jo ,det gör jag ju. Annars tycker jag att jag pratade lite för mycket i det första avsnittet. Det får det bli ändring på framöver!
Flinck:
– Jo visst, nästa gång går vi igenom min handbollskarriär, haha. Nej, men det var ju intressant att höra om vilka glassjobb du haft genom åren. Skämt åsido: Kent-Harrys karriär har nog inte alla koll på. Han berättar till exempel hur nära det var att han tog över som förbundskapten ihop med Ola Lindgren.
– Intressant som sagt, men vi ska också tillägga att första avsnittet blev lite för långt och ljudet är inte perfekt. Vi ska hålla oss lite kortare framöver, under en timme i varje fall, helst neråt 45 minuter. Men vi är noviser på det här och lär oss något nytt varje gång.
Gäster pratade vi om, ja?
– Tanken är att i princip varje gång framöver ha med en intressant gäst som får vara i centrum. Kanske kommer vi också sända några inspelade intervjuer som vi gjort när någon av oss varit i väg och träffat en intressant handbollspersonlighet.
Hur ofta spelar ni in ett nytt avsnitt?
– En gång i veckan är tanken och målsättningen. Vi ska också hitta en fast dag i veckan när ett nytt avsnitt släpps. Fredag som en bra dag. Finns det ett bättre sätt att inleda helgen än med ett nytt avsnitt av handbollspodden?
Nej, knappast. Kan lyssnarna påverka innehållet?
– Självklart! Mejla till [email protected] eller använd #flinckkentharry på twitter för att ställa frågor eller föreslå ämnen vi ska ta upp och gäster vi ska bjuda in.
När kommer nästa avsnitt?
– Vi har haft otroligt mycket teknikstrul och lite otur med iTunes med det här premiäravsnittet. Förhoppningen var att det skulle ha legat ute redan i fredags men nu kom det först i dag. Så nu blir det tätt: redan på fredag kommer avsnitt nummer två.