Vann 6,5 milj i debuten – då går han i pension

SPORTBLADET

Julian Track tog hem EPT Prag i sin första liveturnering – men gillade inte upplevelsen alls

Foto: Julian Track

Det var hans livs första liveturnering och febern var så hög att han var tvungen att få hjälp för att ens kunna stå på fötterna.

Men Julian Track kämpade sig igenom maratonfinalen på 14 timmar och vann EPT Prag för motsvarande 6,5 miljoner kronor.

– Nu vill jag bara sova i 16 timmar, säger han efter segern.

Julian Tracks EPT-saga är nästan för bra för att vara sann.

Den 30-årige tysken, som egentligen spelar poker enbart på nätet, kvalade in till turneringen i Prag på PokerStars och hans första riktiga liveturnering någonsin blev därmed på högsta möjliga nivå.

Tracks betyg på den nya upplevelsen? Enligt Pokerstarsblog tyckte han att det var segt och långsamt och alldeles förjävligt.

Skakade bakom två tröjor

– Jag gillar att spela online. Då kan jag ta det lugnt och kolla på sport eller tv-serier medan jag lirar, säger han.

Men det stannar inte där.

Julian Track var nämligen rejält sjuk under turneringen och under onsdagens finalbord var febern så hög att han satt och skakade bakom två tjocka tröjor. De hjälpte inte att nämnda finalbord blev en riktig maratonhistoria, 14 timmar totalt, som avslutades först under torsdagsmorgonen. Efteråt var tysken så illa däran att han knapp kunde stå på fötterna för egen maskin.

Ändå ledde han från start till mål.

Till slut var det bara han och greken Georgios Sotiropoulos kvar och vid det laget ville Julian Track bara få det överstökat. Trots att han ledde erbjöd han sin motspelare en extremt generös deal där båda spelarna blev garanterade 700 000 euro vilket innebar att det bara bara var 25 700 euro kvar att spela om.

"Ska inte tjafsa mer"

Men Julian Track tog hand om den summan också och den prestigefyllda EPT-titeln som alltså gav honom 725 700 euro eller 6,5 miljoner kronor.

– Jag är väldigt trött. Nu vill jag bara sova i 16 timmar. Men jag antar att jag kommer att vara väldigt glad under de närmaste dagarna, säger han.

Julian Track poängterade flera gånger att han absolut inte såg sig som turneringens bäste spelare och att han hade haft stor tur på vägen. Han konstaterade också att han inte har några som helst planer på att spela livepoker igen under överskådlig framtid.

Efter februari det vill säga. Samma vecka som tysken kvalade in till EPT Prag vann han nämligen också en plats till Aussie Millions i Melbourne i februari.

– Jag måste förstås spela Aussie Millions. Men sen ska jag inte tjafsa med de här killarna mer. Då blir det en lååååång paus, säger han till Pokernews.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker