Trots mardrömmen – han får åka till OS

SPORTBLADET

Otursförföljde Simon Persson får OS-biljett

Simon Perssons OS-chanser såg ut att gå upp i rök på grund av en bruten skida.

Men i dag togs han överraskande ut i OS-truppen.

– Han visade fantastisk form i Davos, vilket ger honom en fördel då banan i Sotji liknar den, säger experten Per Elofsson till Viasat.

Förra helgen var sprintern Simon Persson snabbast i tidskvalet, vann sin kvartsfinal, ryckte i semin men slogs sedan ut efter att ha ramlat två gånger och blev till sist nia.

Inför den gångna helgens världscuptävling i italienska Asiago var därför kravet att Persson skulle ta en finalplats för att en biljett till Sotji.

Men OS-chanserna såg ut att försvinna redan i kvalet då han föll, bröt skidan och slogs ut.

”Se och lära”

I dag meddelas dock att Simon Persson trots allt är uttagen i längdtruppen till OS, tillsammans med ytterligare två sprintåkare Hanna Eriksson, 23, och Stina Nilsson, 20.

– Simon har väl inte riktigt kommit i mål på de placeringar som hans insatser visat, men han har en niondeplats och är en framtidskille, så vi plockar honom på det nu, säger SOK:s sportchef Peter Reinebo till TT.

– Samtliga åkare som togs ut idag är unga, de kommer att åka till Sotji för att se och lära, säger experten Per Elofsson.

”Kalla största medaljhopp”

Däremot får Britta Johansson Norgren, 30, och Anna Haag, 27, vänta på OS-biljetten.

– Britta har gjort bra resultat på sprinten i klassisk stil. I Sotji körs sprinten i fristil vilket gör att SOK avvaktar uttagningen på ett flertal åkare för att se vad de presterar på touren, säger Elofsson.

Det givna medaljhoppet i OS heter Charlotte Kalla, men om hon åker sprinten är ännu inte bestämt.

– En Charlotte Kalla i kalasform är vårt största medaljhopp. Charlotte är fruktansvärt åkstark vilket kommer att gynna henne då flera lopp körs under samma dag och banan är extremt tuff. Hon har dock ännu inte bestämt sig för att åka sprinten i OS, säger Per Elofsson till Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM