Grattis...

SPORTBLADET

...Marcus Hellner, 28,

Svensk skidkung och OS-guldmedaljör som hyllas för sina framgångar i Sotji med en egen pokerturnering hos PokerStars i kväll.

– Tack! Det ska bli kul att få spela lite poker igen.

Du ska spela turneringen själv alltså? Priserna är ju dina egna skid-prylar...

– Ja jag ska spela! Förhoppningsvis kan jag vinna tillbaka mina egna grejer, haha. Men priserna är faktiskt från min OS-väska, jag tömde den i Stockholm när jag var förbi här. Om jag använde någon av prylarna i stafetten (som slutade i OS-guld) som är med bland priserna minns jag inte riktigt, men det lär det vara.

Hur är det annars, har det lugnat ner sig efter OS?

– Det har varit ganska hektiskt, men jag har varit hemma och tagit det lugnt. Jag var ju lite sjuk där i slutet på OS och det bröt ut igen rejält när jag kom hem. Jag har haft ont i halsen och varit allmänt sliten, men det blir ofta så på såna här resor.

Vet du när du gör comeback eller avvaktar du hur kroppen mår?

– Jag får nog avvakta lite. Holmenkollen känns som det är lite tveksamt men till Falun ska jag förhoppningsvis vara bättre. Det borde jag vara. Sen är säsongen i stort sett över.

Hur ser planerna ut efter säsongen?

– Det blir väl lite blandat. Men man får ju plötsligt lite tid till att göra allt möjligt. Jag brukar ju spela EPT-finalen i Monte Carlo så det hoppas jag kunna göra i år med. Kanske någon annan EPT-turnering också. Det brukar vara riktigt roliga resor, att få chansen att möta alla proffsen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Oj vad svårt, men en fin vår vore trevligt. Bra väder till våren säger jag.

Fotnot: "Hylla Hellner" spelas på PokerStars klockan 20.10 under onsdagen den 5 mars och det kostar 5,50 dollar att vara med. Redan klockan 19.00 kan du dock kvala helt gratis. Läs mer om turneringen här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker