Missen som sänkte mästaren

avAnna Lindbäck

Publicerad:

Sébastien Ogier körde bort sig: "Fronten fastande i snövallen”

Foto: MICKE FRANSSON/TT

HAGFORS. Förra årets Rally Sweden-segrare har kört bort sig.

Inför fredagens sträckor ledde Sébastien Ogier tävlingen – men en miss i en kurva kostade fransmannen fyra minuter.

– Det är klart att det inte blir exakt samma sak med motivationen nu, säger Volkswagenföraren.

Fredagens första sträcka SS8 Lesjöfors slutade i dramatik. Totalledaren Sébastien Ogier missade ingången i en kurva och fastnade i en snöbank.

En förödande miss som har kostat honom segern. Totalt tappade Volkswagenföraren fyra minuter när han fick hjälp av publiken att gräva loss bilen.

– Vi gjorde ett misstag och hela fronten fastande i snövallen. Lyckligtvis fick vi hjälp av publiken att få upp bilen på vägen igen. Men vi tappade ändå mer än fyra minuter, säger Ogier och fortsätter:

– Vi är rätt långt i från nu men vi ska försöka köra snabbt ändå. Motivationen är okej, men det är klart att det inte blir exakt samma sak när man inte kan köra för en seger.

Ogier ligger just nu på en 13:e plats. Fyra minuter och sju sekunder efter ledaren och stallkonkurrenten Jari-Matti Latvala.

■ ■ ■

Kampen är stenhård mellan Andreas Mikkelsen och Jari-Matti Latvala.

Efter SS11 tog finländaren över ledningen i Rally Sweden.

– Vi har haft en jättebra förmiddag så vi är nöjda, säger Mikkelsen.

Sébastien Ogier har kört bort sig och just nu utspelas en tuff duell mellan Andreas Mikkelsen och Jari-Matti Latvala. I samband med servicestoppet i Hagfors var det finländaren som ledde snörallyt med 1,6 sekunder. Snabbast på SS11 var dock Henning Solberg.

"Ska försöka pressa honom”

– Det är en skön känsla vi ha just nu men Latvala är snabb så vi får trycka på ännu mer. Mitt mål är att komma på pallen så vi får se. Men visst vill jag kämpa för något mer, flinar Mikkelsen.

– Och jag ska försöka pressa honom, beronar han.

Norrmannen hyllade även publiken ute i de värmländska skogarna.

– Även om vi är på svensk mark så har vi sett väldigt många norska flaggor där ute. Jättekul att det är så många fans här och kollar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally