Boston Red Sox blev basebollmästare

1 av 6 | Foto: FOTO: AFP GETTY
SPORTBLADET

Sista plats i fjol och vårens bombdåd i Boston enade Red Sox. När basebollaget säkrade World Series-titeln på hemmaplan, för första gången sedan 1918, visade glädjen inga gränser.

– Vi ville göra alla glada, säger Red Sox-spelaren Dustin Pedroia.

Boston Red Sox tog hem World Series, den amerikanska slutspelsserien i baseboll, genom 4–2 i matcher över St Louis Cardinals. Boston vann den sjätte finalmatchen med 6–1.

Det var Bostons åttonde titel, dess tredje titel på tio år, och en av de mest känslosamma. I fjol slutade laget sist i den östra serien och gick in i årets säsong för att få revansch. Bombdådet under Boston Marathon i april enade laget, som hade nio nya spelare i truppen i år, och Red Sox anslöt sig till stadens slagord "B strong".

– Med tanke på vad som hände staden ville vi göra något speciellt, göra alla glada och stolta över sitt lag. Förhoppningsvis gjorde vi det, säger Pedroia.

Firandet av segern blev stort – ingen ville lämna Fenway Park eftersom det var första gången på 95 år som Red Sox-supportrar fått fira en ligatitel på hemmaplan. Då med legendaren Babe Ruth i laget.

Slagmannen David Ortiz, som i november fyller 38 år, utsågs till den mest värdefulle spelaren i finalserien.

– Jag visste att det skulle bli ett speciellt år. När vi började rulla kunde ingen stoppa tåget, säger Ortiz.

TT