Så försöker Stockholm fixa stjärnans finalplats

SPORTBLADET

Deadline skjuts upp: ”Alltid något...”

Det blir inget wild card för Rolf-Göran Bengtsson till den prestigeladdade Topp 10-finalen i Globen om en månad.

Men hoppet kvarstår för hemmafavoriten.

Tävlingens ägare har gått med på att skjuta upp deadline för rankningen. Därmed har svensken chans att plocka poäng i Lyon i helgen.

Stockholm International Horse Shows tävlingsgeneral Ulf Rosengren lyckades inte bara sno åt sig IJCR Top 10 Final från Geneve och Paris. Nu har han lyckats att övertala den internationella hoppryttarklubben IJRC att räkna med femstjärniga Lyon.

I dag på morgonen fick Ulf Rosengren beskedet.

– Alltid något. Jag försökte få med världscupen i Verona helgen därpå och vi diskuterade det. Men det gick inte, säger Ulf Rosengren

Svag månad

Det innebär att poängräkningen inte stängs den sista oktober, som vanligt. Annars hade Rolf-Göran Bengtssons chanser att ta ta sig in bland topp tio på november månads världsrankning varit helt borta. Han ligger nu som nummer 17 och har inte haft någon vidare bra oktober.

– Däremot gick det inte att få till ett wild card. Men det är aldrig fel att försöka, säger Ulf Rosengren.

Han kommer nu att följa helgens tävlingar i Lyon med stor spänning.

– Men räkna poäng kan jag inte, det är alldeles för komplicerat, säger han.

Kan tävla i annan klass

Om Rolf-Göran Bengtsson inte lyckas ta sig till Topp 10 på poäng har han ändå en inbjudan som svensk ryttare till de övriga klasserna. Bengtsson har enligt Rosengren inte tagit ställning till det än, utan avvaktar Lyon.

Han blir i så fall en av nio svenska hoppryttare, mot tidigare år åtta svenskar. På grund av Topp 10 bjuds elva utländska ryttare in, varav en reserv till Topp 10.

Aktuella utländska ryttare som sagt att de kommer till Stockholm är hittills Beezie Madden, Christian Ahlmann, Marcus Ehning och Luziana Diniz.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport