Kollapsade – då fick coachen lämna hallen

SPORTBLADET

Norrköping föll mot jumbon

Foto: Paul Burke är uppgiven.

Norrköping Dolphins kollapsade mot jumbon Nässjö.

Då fick coachen Paul Burke lämna hallen efter två tekniska foul.

– Man blir upprörd en sådan här match, säger han till Sportbladet.

Norrköping Dolphins började säsongen övertygande. Men efter att lagets bästa spelare William Walker skadade sig för två veckor sedan har Dolphins åkt på tre raka förluster.

Den senaste kom mot Nässjö – trots att Norrköping ledde med 14 poäng i paus. Jumbon körde dock över gästerna i den andra halvleken och vann till slut med 87-79.

– Vi skulle ha vunnit enkelt, men i andra slappnade vi av lite och Nässjö fick kontakt och de hade publiken bakom sig. Vi kunde inte göra något, säger coachen Paul Burke.

Var det underskattning?

– Lite, det var en del av det absolut. Men vi är inne i en tuff period nu. Vi saknar vår bästa spelare och det är svårt för oss. De två andra matcherna förlorade vi för att han inte var med, men så var det inte i dag, vi skyller allt på oss själva. Vi skulle definitivt ha vunnit. Samtidigt måste vi ge Nässjö Kredit.säger Burke som dessutom fick lämna matchen.

”Är lite orolig”

Hur länge Walker blir borta är oklart i dagsläget.

– Vi ska kolla efter nyår och ta ett nytt beslut. Först skulle han göra comeback i nästa match mot Luleå, men jag tror att han blir borta en vecka till.

Coachen drog på sig två tekniska foul efter att ha reagerat på domaren.

– Två tekniska och du får lämna. Adenalinet pumpar och det är en jämn match så jag tycker att man ska få reagera. Jag tyckte inte att jag agerade märkvärdigt på något sätt men det är bara att acceptera, säger Burke till Folkbladet.

Är du orolig för fortsättningen?

– Ja, jag är lite orolig. Man blir alltid det när man förlorar tre matcher i rad. Det är inte ett bra tecken. Men bra lag måste kunna ta sig genom tuffa perioder så vi hoppas att det kommer något bra ur det här.

Nässjö lämnar tack vare segern jumboplatsen. Norrköping är kvar på tredje plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket