Drömläge för Felix Rosenqvist

SPORTBLADET

Målet är en seger i världsfinalen.

Förutsättningarna är riktigt bra.

Felix Rosenqvist startar från första startled.

I dagens kvalheat inför världsfinalen Macau Grand prix gjorde F3-föraren Felix Rosenqvist det han behövde. Han hade kontroll över händelserna, var uppe i ledningen under en period och han körd kvalracet snabbaste varv. I mål var han tvåa och därmed startar han från plats två i finalen. Alex Lynn  har pole position, EM-segraren Raffaele Marichello, hade pole position i kvalracet och startar från plats tre i morgon.

- Jag gjorde en bra start och tog mig om Raffaele ganska omgående, men sedan fanns det ingenting jag kunde göra mot Alex när han väl kom in i min slipstream. Det är väldigt, väldigt svårt att försvara sig när man är den som klyver all luft, men jag gjorde i alla fall vad jag kunde och fick honom att bromsa väldigt sent in i Lisboa. Jag fick en bättre utgång och kunde ta tillbaka ledningen, och sedan visste jag att jag behövde öppna upp en lucka direkt för att klara mig på rakan under nästa varv. Tyvärr kom säkerhetsbilen ut och förstörde den planen, och i omstarten tog sig också Alex förbi igen, säger Felix Rosenqvist som slutade tvåa i EM tidigare i år.

– Därefter försvann en del av greppet och jag bestämde mig för att inte riskera något - det är trots allt i morgon det gäller, och andra plats på gridden är ett väldigt bra utgångsläge.

Morgondagens finalhet avgörs över 15 varv på den trånga, men mycket snabba stadsbanan i Macau. Felix Rosenqvist var tvåa i mål förra året. I år vill han stå höger upp på prispallen.

– Vi har skaffat oss möjligheten att slåss om segern, men vi måste se till att göra allt vi kan för att om möjligt hitta lite mer fart på rakan. Det kommer att bli en avgörande faktor, men en sak är säker; jag kommer att göra allt jag någonsin kan för att avsluta den här säsongen på bästa tänkbara sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport