Sänkte Växjö – hyllade sedan: Vinner på kaxigheten i längden

avJonas Gustavsson

Foto: BILDBYRÅN
Kim Nilsson.

AIK-forwarden Kim Nilsson sänkte Växjö med sitt hattrick – men gillar SSL-nykomlingens kaxighet.

– De kommer vinna på det i längden, säger poängligaledaren.

Kim Nilsson, 25, sköt tre av målen – inklusive 3-3 på straff och 4-3 med bara 14 sekunder kvar att spela – när serieledaren AIK besegrade nykomlingen Växjö på hemmaplan.

I frustrationen över 4-3-målet så sparkade Växjö-tränarna in sargen på plan.

– Jag hörde någon sarg flyga in på planen, men jag kan förstå dem. De ledde med 3-1 och gjorde det bra, att då tappa och inte få poäng, det är jobbigt. De får en tuff hemresa, säger Nilsson.

Kim Nilsson, som toppar poängligan med 29 poäng på nio matcher, gillar dock Växjös kaxighet och drar paralleller till sin egen debutsäsong i SSL då han spelade med nykomlingen Färjestaden.

– Det är bra att de lägger näsan i blöt, det måste man göra som nykomling. När jag spelade med Färjestaden så stod vi och tittade på och bad nästan om ursäkt. Man måste ha attityd, det vinner man på i längden. Man måste ta tillvara på sina resurser och använda dem på bästa sätt, säger han.

– Det här var en tuff match för oss, de spelade tätt och bra försvarsmässigt. Ifjol hade vi garanterat förlorat en sådan här match, men i år har vi en annan vinnarmentalitet och den visar sig idag.

AIK toppar tabellen medan Växjö ligger näst sist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy