Bröderna Fredricsons galna helg i Globen

SPORTBLADET

Peder Showens stora segermaskin

1 av 2 | Foto: Peder Fredricson vann söndagsmorgonens 1,40-hoppning i Globen.

Peder etta och Jens trea tre gånger.

Bröderna Fredricson har haft en helt galen helg i Globen.

Men i Stockholm Grand Prix tog flytet slut. Segern gick istället till den flygande holländaren Gerco Schröder.

– Med så bra hästar som jag har nu blir man en vinnare. Jag vet att jag kan vinna. Det är jätteinspirerande, säger Peder Fredricson.

Foto: Jens Fredricson på Lunatic.

OS-silvermedaljören från London, Gerco Schröder är ingen stor mediaprofil. Men rida kan han. I Globen på söndagen visade han prov på sin briljans.

På Callahan, en häst som Jens Fredricson grundutbildat, var han ensam dubbelnolla. För det fick han en bil. Den andra inhoppade på tre dagar.

– Jag hade en bra känsla där inne. Min häst är inte så rutinerad och jag red inte så snabbt, men jag är mycket nöjd med honom, är holländarens kommentar till segern.

Tvåa blev Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard. De var felfria i grundomgången men hade ett hinder ner i omhoppningen. Tiden var som vanligt överlägset snabbast och hela fyra sekunder bättre än Schröderns.

Vem bestämde tempot? Du eller Mic Mac?

– Det brukar vi göra ihop. Mic Mac är alltid snabb. Även över hindren. Jag tror hon vet när det är omhoppning för då är hon alltid ännu snabbare, säger Angelica Augustsson.

Jens Fredricson hade ett nedslag med Lunatic i grundomgången och gick inte vidare till omhoppning.

”Största min häst gjort”

Peder Fredricson och Cash In kom helt fel in på ett hinder och var inte heller med i omhoppningen.

Sexa efter idel ädel världselit och näst bästa svensk blev Johan Lundh. På sin Miebello var han felfri i grundomgången och hade bara en lätt rivning i omhoppningen.

– Det här är absolut det största min häst gjort. Han är så positiv och gör det så enkelt fast han är en jätteliten häst, säger en mycket, mycket glad Johan Lundh.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport