Så här hade världens vassaste anfall sett ut

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportchansen har listat anfallsparen som skulle gjort underverk – om de funnits på riktigt

Foto: björn wanhatalo, andreas bardell, bildbyrån

Förra veckan sa den före detta Chelseaspelaren Gianfranco Zola att han gärna hade velat spela med Leo Messi under sin aktiva karriär.

Det uttalandet fick Sportchansen att drömma om anfallspar som inte funnits, men skulle vara oerhört intressanta att skåda i verkligheten.

Här nedan har vi listat de tio anfallsparen som aldrig funnits, men som med all säkerhet skulle uträtta underverk.

10) Wayne Rooney och Denis Law, Manchester United

Sportchansens kommentar: Här skulle det smälla rejält. Wayne Rooney är ständigt Englands hopp. I Manchester United är han en av nyckelspelarna. Tillsammans med målkungen från 1960 och 70-talet, Denis Law, skulle han bilda ett sylvasst anfall. Law svarade för hela 171 mål i Unitedtröjan på 309 matcher. Enda plumpen i protokollet för alla Unitedfans var att han avrundade karriären i Manchester City, klubben där han även spelade en säsong innan han kom till Manchester United från Italien och Torino.

9) Gianfranco Zola och Lionel Messi, Barcelona

Sportchansens kommentar: Det skulle bli ett kort anfallspar, den saken är klar. Zola mäter 166 centimerer och Messi 169. Det skulle nog bli nog så effektivt. Det enda som kanske skulle saknas är tyngd och att ingen av dem egentligen är en ”riktig” anfallare, utan passar ännu bättre som släpande bakom anfallet. Men å andra sidan har ändå Messi lyckats med att pricka in 23 mål den här säsongen i La Liga.

8) Kenny Dalglish och Fernando Torres, Liverpool

Sportchansens kommentar: Ett skotskt/spanskt samarbete som troligtvis skulle få The Kop att aldrig vilja gå hem från Anfield Road. Den ”lille” (173 cm) Dalglish skulle kunna ligga i Steven Gerrards roll aningen bakom Torres som ensam spets. Dalglish svarade för 172 ligamål under åren i Liverpool mellan 1977 till 1990. Vad Torres har gjort? Bland annat skjutit hans före detta rivaler i Real Madrid sönder och samman i Champions League.

7) Ronaldo och Marco van Basten, Milan

Sportchansens kommentar: Säga vad man vill om Ronaldo, men mål kan han göra. Han är VM:s meste målskytt genom tiderna och även om tiden i Milan inte blev någon större succé så skulle det vara av yttersta intresse att se detta anfallspar tillsammans. Båda är stora och tunga och skulle vara grymt svårtstoppade. Man får ju inte heller glömma att van Basten också var rätt okej på att göra mål, eller vad sägs om 90 mål på 147 matcher under Milans glansdagar i slutet av 1980-talet och början av 90-talet.

6) Johan Cruyff och Ruud van Nistelrooy, Holland

Sportchansens kommentar: Johan Cruyff var nära med sitt Holland. Men han fick aldrig vinna något stort mästerskap. Tillsammans med Ruud van Nistelrooy (har han någonsin gjort ett mål utanför straffområdet) skulle den drömmen kunnat bli sann. Men det där ordet OM ska inte underskattas. Hur som haver så är deras landslagskarriärer smått imponerande. Cryuff svarade för 33 mål på 48 landskamper och van Nistelrooy har svarat för 33 mål på 66 landskamper!

5) Eric Cantona och Thierry Henry, Frankrike

Sportchansens kommentar: Eric Cantona fick aldrig uppleva ett VM-slutspel som aktiv. Med de anfallsproblem som franska landslaget har haft sedan Raymond Domenech tog över så skulle nog denna konstellation vara precis vad fransmännen behöver. Enda nackdelen: Båda kanske skulle vara för egoistiska?

4) Eusebio och Cristiano Ronaldo, Portugal

Sportchansens kommentar: Puh, vilken tur för Mikael Nilsson, Petter Hansson, Daniel Majstorovic, Adam Johansson och Andreas Isaksson att inte denna anfallsuppsättning startade i VM-kvalet på Dragao Stadion häromsistens. Då hade det kunnat gå undan rejält. Eusebio anses än i dag som en av de största i portugisisk fotboll, ja, kanske rentav en av de största inom fotbollen. Den Mozambique-födde portugisen svarade för 41 landslagsmål på 64 landskamper och smått otroliga 317 mål på 301 matcher i Benfica. Cristiano Ronaldo har å andra sidan utsetts till världens bäste fotbolsspelare. Som sagt, det var tur att de inte startade på Dragao Stadion.

3) Alfredo di Stefano och Raul, Real Madrid

Sportchansens kommentar: Här skulle det garanterat bli målfyrverkeri. Anledningen: Båda två har haft målrekorden i Real Madrid. Alfredo di Stefano svarade för 216 mål i Reals marängvita tröja på 282 matcher. Han hann dessutom med att representera Argentina, Colombia och Spanien på internationell nivå. Men Raul är värre, vad det gäller antal mål. Han har gjort 223 och är fortfarande uppe i karriären. Målfyrverkeri är bara förnamnet för denna anfallsduo.

2) Diego Maradona och Pelé

Sportchansens kommentar: De två som anses vara världens bästa spelare genom tiderna. Skulle inte kunna bli något annat än succé. Frågan är bara i vilket lag de skulle spela i? Barcelona, Napoli eller rentav av Santos eller Boca Juniors?

1) Gunnar Nordahl och Zlatan Ibrahimovic, Sverige

Sportchansens kommentar: Lite patriotisk kanske, men, men. De skulle sätta skräck i vilken backlinje som helst. Zlatan skulle kunna ta emot bollarna medan Nordahl kunde borra ner huvudet i marken och fullkomligen löpa rakt igenom försvaren. Dessutom skulle båda kunna göra mål på så många olika sätt, med båda fötterna, med huvudet, på volley, genom dribbling. Ja, listan kan göras lång.

Publicerad: