Inget nytt årsbästa för Johan Wissman

SPORTBLADET

Svensken fyra – favoriten Wariner vann

Suveränen Jeremy Wariner tog sin femte raka seger i DN-galan.

Johan Wissman mäktade inte med att slå nytt årsbästa och slutade fyra på 400 m.

– Jag väntar på det riktiga lyftet, men det är väl lika bra att vänta till VM, säger han.

Wissman hade som väntat inget att sätta emot regerande världsmästaren Jeremy Wariner, som även äger stadionrekordet med tiden 43,50 från 2007.

Wariner drog ifrån på upploppet, men segertiden stannade på en för Wariner ordinär tid – 44,83.

– Jag älskar att springa här i Stockholm. Jag är nöjd med loppet, det var första gången på länge som jag sprang under 45 sekunder. Jag fick inte starten som jag ville, men avslutningen var perfekt, säger amerikanen till SVT.

Under en utomhussäsong fylld med skador och trubbel har Wissman – vars svenska rekord är 44,56 – inte sprungit snabbare än 45,81, men nu har överansträngningen som hämmat honom i ett halvår börjat ge med sig.

”Vila fram till VM”

Det räckte dock inte för nytt årsbästa på Stadion. Wissman kroknade på upploppet och slutade fyra med tiden 45,91.

– Det var helt okej. Placeringsmässigt var det jättebra. Tiden var väl lite sämre. Men det var ganska tuff vind och lite kallt, så det gick inte att springa riktigt fort, men jag är nöjd att sluta fyra i det här startfältet, säger Wissman till SVT.

Wissman har haft problem med korsryggen.

– Det blir inte bättre av att det är kallt och det sätter sig lite i skallen. Men nu ska jag vila mig fram till VM. Jag väntar på det riktiga lyftet och hoppas att det kommer i VM.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott