Leifby: Fotbollsgalan 2009 – vilket fiasko!

avMarcus Leifby

SPORTBLADET

Marcus Leifby: Kent sjöng ”Töntarna” – Det var nog precis vad Jocke Berg tänkte också när han såg det här

Foto: SCANPIX

Vad var det här för något vi just bevittnade?

Jag har förträngt de flesta galor och jag hoppas verkligen att jag kan förtränga den här också, annars kommer jag att få några kämpiga år framöver för det här var en smörja värre än den värsta Gessle-låtar som någonsin skrivits och framförts.

Det började i ren katastrof och sedan höll det katastrofnivå hela kvällen med några få undantag som jag ska försöka lyfta fram. Om jag minns dem.

Hamrén klampar in på sin första presskonferens som svensk förbundskapten för att ta ut sin första trupp och börjar med att berätta att han inte kom på någon annan än Marcus Allbäck så då får han följa med till Italien och leka assisterande kapten.

Kunde varit ett lite halvroligt grepp men nu är det ju faktiskt så att det här är ett fotbollslandslag som ska drillas, inget grabbgäng som ska åka Vasaloppet tillsammans och sen kröka loss efteråt.

Och när Allbäck väl är presenterad som vikarierande assisterande så meddelar Hamrén att Zlatan inte vet om han ska fortsätta i landslaget.

Tack och bock och där gick proppen.

En Zlatan-missil rätt i magen och en rätt bedrövlig start på en galakväll... som inte blev så mycket bättre än så.

Redan när Jessica Almenäs inledde galan med att konstatera ”WOW, vilken inledning” när Zlatan sagt ”välkommen” på VHS... då borde vi ha anat något och jag ber om ursäkt för att jag inte varnade er för att de närmsta två timmarna skulle bli ett stort slöseri med tid.

Hade jag fått tillbaka de här timmarna, hade jag fått göra någonting bättre av tiden 20.00-22.00 måndagen 9 november 2009 så hade jag bakat bullar, virkat ett par vantar eller försökt memorera alla sidor på text-tv.

Zlatan var inte här.

Och det var inte Henke heller som hyllades efter 17 år på fotbollens tjänst.

Vilket fiasko.

Programledarna då?

Adam och Jessica?

Jag tror nog Adam längtar tillbaka till radiostudion och Jessica till Årjäng.

De kan ju inte trolla med knäna och när Zlatan inte här, Hedman inte dansar diskor, och när inte ens Johan Glans klarar leverera, då är det inte lätt att försöka få den här galan att lyfta.

Kent sjöng ”Töntarna”.

Det var nog precis vad Jocke Berg tänkte också när han såg det här.