Vetlandas stjärna nedsövd efter krasch

SPORTBLADET

Polacken Karol Zabik kraschade våldsamt

WARSZAWA/STOCKHOLM. Polska mästerskapen i lördags: Vetlandas förare Karol Zabik kraschar våldsamt. Nu ligger han nedsövd på sjukhus.

– Vi är i chock efter det som har hänt, säger Karols pappa Jan Zabik i polsk press.

– Jag var där och såg kraschen, det var ingen kul upplevelse, säger Vetlandas sportchef Bosse Wirebrand.

Mästerskapen hölls i polska Torun i lördags kväll. Olyckan var framme i 18:e heatet. Karol Zabik attackerade i full fart och kom i kontakt med Damian Balinski. Båda förarna gick omkull – men Zabik slog huvudet i marken med våldsamt kraft och tuppade omedelbart av. Publiken tystnade innan förarna kördes till sjukhus med ambulans.

Pappan: ”Vi är i chock”

Läkarna konstaterade omedelbart att läget var kritiskt för Zabik och han sövdes omgående ned. På måndagen ska Vetlanda-föraren undersökas av specialister.

– Vi är i chock efter det som har hänt, men röntgenbilderna visade lyckligtvis att ingenting är brutet. Hela kroppen är blåslagen men de första resultaten av undersökningarna är trots allt ganska positiva, säger Karol Zabiks pappa Jan i polsk press.

Vetlanda: Han är i händerna på sjukvården i Polen

– Just nu ligger han nedsövd så vi kan inte göra någonting. Men läget är stabilt. Vi håller ständig kontakt med hans klubb och ledarna och även hans föräldrar. Jag är övertygad om att han får den hjälp han behöver, säger Vetlandas sportchef Bosse Wirebrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport