Lauda tror på Brawn

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”De är smartare än de andra och betydligt mer kreativa”

Brawn GP kan mycket väl vinna VM,

I alla fall enligt den tredubble världsmästaren Niki Lauda.

Foto: AP

Den förre föraren är numera expertkommentator för den tyska TV-kanalen RTL och även om han missat de inledande loppen på grund av en operation är han väl insatt i vad som händer.

– Jag gratulerar Brawn som leder VM, säger österrikaren till die Welt.

– De har förtjänat detta. De var smartare än de andra och betydligt mer kreativa. De hittade den riktiga nyckeln i det aktuella reglementet.

Fördel fram till maj

Niki Lauda är riktigt imponerad av Ross Brawn och hans team. Så imponerad att han tror att de har en god chans att ta hem VM-guldet till hösten.

– Om de är smarta och inte gör några större fel de närmsta loppen, kör in poäng och nyttjar sitt tekniska försprång, då ser det allt annat än dåligt ut för dem i kampen om VM-titeln, säger österrikaren till Welt.

– De andra teamen får skylla sig själva eftersom de inte nyttjat möjligheterna på samma sätt. Brawn leder VM helt rättvist. Nu måste de andra teamen lösa problemen och för mig som åskådare ska det blir riktigt spännande.

Han tror att de tre teamen som har dubbla diffusorer kommer att ha en fördel fram till Europapremiären i Barcelona den 10 maj.

”Mekaniska svårigheter”

– Det är inte helt enkelt att bygga in en dubbel diffusor i ett fungerande aerodynamiskt system. Som jag ser det finns det många mekaniska svårigheter, säger han.

– Men om de andra teamen får till det till Barcelona är tveksamt. Brawn och de andra teamen har arbetat med detta i ett halvår och nu fått det att fungera. Hur ska de andra teamen kunna kopiera det på bara några veckor? Jag är skeptisk till att de klarar det .

En av anledningarna är testförbundet under säsong och dessutom användandet av vindtunnlarna begränsat av de nya FIA-reglerna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1