Sportbladet

Nu stoppas Bojkotten

Av: 

Robert Laul

SPORTBLADET

Hemligt brev i går: Fansen återvänder till bortamatcherna

Hammarbys supportrar är tillsammans med AIK:s de som främst drivit bojkotten mot sina lags borta- matcher.
Hammarbys supportrar är tillsammans med AIK:s de som främst drivit bojkotten mot sina lags borta- matcher.

Enligt ett hemligt mejl som i går skickades ut till de allsvenska klubbarna görs nu bedömningen att den omtalade bortaresebojkotten är över.

– Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk, skriver Elfsborgs Bosse Johansson till klubbarna.

Bortaresebojkotten – som drivits av Hammarbys och AIK:s supportrar under fjolåret – växte snabbt till ett problem som allsvenskan ville bli av med. I höstas gick supportrarna samman i den så kallade Supporterunionen, SFSU. Därmed inleddes en dialog under ledning av Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Sent i går kväll gick Johansson ut med information via mejl till samtliga allsvenska klubbar.

”Bra dialog”

– Uppdatering av läget när det gäller diskussionen med Supporterunionen, SFSU. I tisdags träffade vi dem igen och jag kan med glädje konstatera att dialogen är bra, skriver Johansson.

Bosse Johansson gör i mejlet bedömningen att bortaresebojkotten i praktiken är att betrakta som över.

– Det känns som om de verkligen uppskattar att vi tar oss tid att träffa dem och lyssna på dem och min bedömning är nu att exempelvis bortaresebojkotten ska kunna läggas ner inför den kommande säsongen. Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk, skriver Johansson.

Han betonar vikten av en fortsatt god dialog med SFSU.

– Det är viktigt för dem att de känner vårt uppriktiga uppsåt att ha dem som en viktig samtalspartner framöver. Vårt syfte och mål är ju att få denna stridsyxa nedgrävd i god tid innan säsongen börjar och det känns som sagt som om vi kommer att nå fram till detta, skriver Bosse Johansson.

Stödjer Johansson

Tidigare under dagen var Sportbladet i kontakt med SFSU:s ordförande Frank Ågren som då uttalade sitt stöd för Bosse Johansson i den pågående maktkampen om posten som ordförande för Svensk Elitfotboll där Johansson utmanar sittande Sef-ordföranden Bosse Lundquist.

– Vi tror på Sefs valberedning och har uttalat vårt fulla stöd till deras förslag till ny ordförande och tror att det ger absolut bäst förutsättningar för en positiv samverkan mellan klubbarna och supportrarna, skriver Frank Ågren i ett mail.

Sportbladet har sökt Bosse Johansson för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: