”Det är en tidig julklapp för oss”

SPORTBLADET

Svenska rallyts bas jublar efter beskedet om Räikkönens val

Kimi Räikkönen gör VM-debut i Sverige.

– Det är fantastiskt, säger Svenska rallyts tävlingsledare Bertil Klarin.

Foto: Hoppas på Räikkönen Svenska rallyts tävlingschef Bertil Klarin ser Kimi Räikkönens rallytanker som en tidig julklapp för det svenska VM-rallyt. FOTO: JERKER JOHANSSON

Finländska MTV3 meddelar att Kimi Räikkönen är klar för Citroëns juniorteam där han blir teamkollega med Sebastien Ogier. Han ska köra alla säsongens 13 deltävlingar och det innebär att det blir VM-premiär i Värmland.

– Det är fantastiskt, jag var i Finland och såg vilken uppståndelse det blev när han körde där. Nu har han dessutom en bil som kan konkurrera och han kör i ett riktigt VM-team, det är en tidig julklapp för oss. Vi behöver fler sådana förare i WRC, säger Svenska rallyts tävlingsledare Bertil Klarin till Sportbladet.

– Vi får hoppas att detta ger ett ökat intresse och att det kommer lite fler finländare och kikar på tävlingarna.

”Kommer att trivas”

Du vet ju hur sträckorna ser ut, tror du att de kan passa honom?

– Absolut, den påminner om deltävlingen i Finland och vi har ungefär samma snittider så jag är övertygad om att han kommer att trivas. Han har dessutom kört en del på snö och is så dubbade vinterdäck är ingen nyhet för honom, det kan ju annars vara lite svårt för en F1-förare.

I år har Svenska rallyt ett nytt upplägg, man kör lite längre norr ut och servicestationen är tillbaka Hagfors. Sedan blir avslutningen i Hagfors skidbacke något utöver det vanliga:

– Vi håller på att bygga ett spektakulärt hopp där, vi förlänger en specialsträcka och det blir ungefär som en hoppbacke, man kanske kan kalla det för bilflygning, säger Bertil Klarin.

– Sedan är Marcus Grönholms favoritsträcka tillbaka, Sågen, sex-sju mil norr om Hagfors. Den har vi inte kört på flera år.

Tävlingen avgörs den 11-14 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally