Tre svenskar på väg mot VM

SPORTBLADET

Antonio Lindbäck
missade avancemang

Foto: Jonas Davidsson (gul hjälm) är en av svenskarna som har chans att ta sig till VM.

Fredrik Lindgren, Jonas Davidsson och Magnus Zetterström har alla chansen att ta steget in i nästa års VM-serie i speedway via kvalfinalen.

Trion gick under lördagen vidare från sina semifinaler i Daugavpils och Motala.

Fredrik Lindgren har redan i år VM-status men åker ändå kvalet för att även den vägen säkra en plats i nästa års VM. Lindgren åkte sin kvalsemifinal i lettiska Daugavpils och tog sig vidare till finalen i Coventry efter stabil körning. Lindgren vann ett av sina fem ordinarie heat och var tvåa i resten. Han vann sedan omkörningen om tredjeplatsen.

I den andra semifinalen, i Motala, fanns tre svenskar på startlinjen. Hemmaåkaren Jonas Davidsson inledde med en enpoängare med radade sedan upp tre heatsegrar innan han blev sist i sitt sista heat. Davidsson vann också omkörningen om tredjeplatsen.

Lindbäck missade

Magnus Zetterström tog den näst sista platsen i kvalfinalen sedan han kört om Davidsson på sista varvet i tävlingens sista ordninarie heat.

Antonio Lindbäck missade avancemang knappt. Han hade problem i starterna men fram till sista heatet hade han chansen att gå vidare. Lindbäck jagade Davey Watt i sitt sista heat men kom inte förbi. Hade han lyckats komma förbi Watt hade även han varit kvalificerad för kvalfinalen i Coventry den 18 september.

– Det känns bara bra att vara vidare till kvalfinalen. Där kommer det att bli riktigt tufft, tre platser (till VM) känns lite lite. Men jag gillar banan i Coventry och med fem bra starter har jag chansen, sade Davidsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway