Schumacher kritisk mot Red Bull

SPORTBLADET

”Borde låtit Vettel vinna”

Sebastian Vettel borde ha vunnit Tysklands GP.

Det skulle teamet ha sett till.

– Sett till VM var det ett misstag att låta Webber vinna, anser Ralf Schumacher.

Foto: Ralf Schumacher.

Den förre F1-föraren kör nu DTM samtidigt om han är F1-expert hos den tyska tidningen Bild och där förklarar han att han anser att teamet gjorde ett stort misstag på Nürburgring.

Ralf Schumacher tycker att Red Bull borde ha använt sig av teamorder så att låta tysken vinna, även om det bara skiljde 3,5 poäng mellan Sebastian Vettel och Mark Webber inför loppet.

Detta för att kunna hämta i Jenson Button som leder VM med 21 poäng när nu mindre än hälften av säsongen återstår.

– Det finns ingen stallorder hos Red Bull, utan det sportsliga går först. Det är egentligen fel att göra s när man kör om VM-titeln, Sebastian är den starkaste av de båda förarna och han behöver alla poäng han kan få, skriver Ralf Schumacher i sin analys,

– Å andra sidan var det Webbers första seger efter så många år i F1 och därför ville man inte ta den ifrån honom, sportsligt var det riktigt men om man ser till VM var det ett fel.

Förbjudet

Vidare skriver han att:

– För två lopp sedan hade jag sagt att Button skulle ta hem titel, men nu ser det ut som om även Brawn har svagheter framförallt har stallet svårt med däcken när det är lite kyligare. Därför finns det fortfarande en chans att hämta in deras försprång, men då måste Red Bull ta alla poäng de kan och då får man inte göra så som de gjorde på Nürburgring.

Med andra ord skulle tysken Vettel fått vinna på hemmaplan, det tycker i alla fall hans landsman Ralf Schumacher.

Detta trots att stallorder är förbjudet inom F1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1