”HEMMABYGGET”

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är de unika bilderna på Renaults panikåtgärd

Foto: EJE ELGH
Hopnitad. Renault kämpade hela natten för att få till bilen – här är resultatet.

Här är bilderna på Renaults paniklösning för att få till en konkurrenskraftig bil.

Fernando Alonsos hopnitade bil innebar succé i kvalet till Kinas GP där han slutade tvåa efter att i fredags varit näst sist på träningen.

Foto: EJE ELGH
Även bakpartiet på Fernando Alonsos bil har ändrats.

Dubble världsmästaren Fernando Alonso har bara fyra poäng efter två lopp och har varit mycket besviken på bilen. Nu verkar vändningen ha kommit. I kvalet till Kinas Grand Prix smällde spanjoren till med andra bästa tid. Nyckeln till framgången är en ombyggd bil.

Arbetade hela natten

Natten till lördagen arbetade teknikerna fram till klockan fem och hann precis bli klara med bilen före träningen. Där körde bara Alonso sex varv innan karossen började brinna. Teknikerna fick fortsätta sitt arbete och till kvalet stämde allt.

– Det är mycket imponerande av Alonso. Det är nog behållningen i kvalet att han lyckades med det. Men det är Alonso är i ett nötskal. Han levererar när det behövs som mest, säger Eje Elgh.

Viasat Motors expert lyckades av en tillfällighet få den nya bilen på bild. Sedan han tagit bilderna blev han dock snabbt bortmotad av stallets ingenjörer. Hemlighetsmakeriet kring nya bilen är stor.

Vägrar ge upp

Andraplatsen i kvalet är närmast en bragd efter alla problem Renault har haft. Men lösningen är en enda stor kompromiss. Karossen baktill på bilen är söndersågad, man har fått lappa med aluminiumplåtar för att skydda från värmen från avgasrören. Plåtarna har popnitats fast. Ett bygge som inte liknar något annat i Formel 1 just nu. Men så är det också på bilen som har kallats "Stridsvagnen".

– Bilen ser inte så värst förtroendeingivande ut, säger Eje Elgh.

– Men helt klart är att de reagerat på domen som kom från FIA. Det är ändå bra att det händer saker.

– Och Alonso har en otrolig förmåga att motivera stallet och alla runt omkring honom, det kan räcka långt. De har visat kämpatakter här i Kina och vill verkligen tillbaka till toppen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1