Så tänker förarna inför Monacos GP

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hamilton: ”Frustrerande”

I Monaco är kvalet värt halva segern och här är kommentarerna från förarna inför söndagens drabbning.

Rubens Barrichello, Brawn GP, 3:a:

– Ärligt talat så trodde jag att jag hade turen på min sida, det var ett bra varv där allt fungerade och jag hade inte förväntat mig att Jenson skulle slå den tiden. Jag trodde att jag skulle kunna köra ungefär så snabbt som Kimi gjorde, men aldrig att Jenson skulle klara 1.14,9. Det var hans snabbaste varv under helgen och han gjorde det med den mängd bensin som han ska ha under loppet. Det var helt vansinnigt.

Heikki Kovalainen, McLaren-mercedes, 7:a:

- Bilen kändes klart lugnare och mer stabil än tidigare. Den var enklare att kontrollera, hela varvet kändes bra. Självklart ville jag ha pole, men det klarade jag inte. Vi får se hur loppet utvecklar sig och var vi är efter det första depåstoppet.

Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, 16:e:

- Det är frustrerande att starta från 16.e plats. Det var ingen bra dag, hela helgen har känts bra och som om jag hade en chans på det första startledet.

Sebastian Vettel, Red Bull, 4:a.

– Tre platser längre fram vore perfekt, men tyvärr var det ganska mycket trafik på banan under mitt sista varv. Jag hade egentligen rätt bra koll på varvet, men tyvärr stod Nakajima 8 Williams) hela tiden i utgången av Racasse och det förstörde mitt sista varv. Det är är synd för att lyckas i Monaco så behöver man fri fart och fri sikt eftersom man måste vara nära muren hela tiden och vara helt koncentrerad. I slutet av varvet var jag så nära honom att jag inte kunde köra så snabbt som jag ville och då är det självklart att det inte blir riktigt som man vill.

Jenson Button, Brawn, 1:a:

- Det är enormt viktigt att kvala bra i Monaco och jag är jätteglad över min pole. Det betyder mycket för mig eftersom loppet i morgon är riktigt viktigt. Det var ett riktigt bra varv och jag körde på gränsen hela tiden. Det var kamp från första till sista metern, men jag trodde att Rubens skulle vara snabbare för han har kört bra hela helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1