Norska stjärnan om vänskapen med Trump: ”Trodde jag skulle bli halshuggen”

1 av 4 | Foto: Greg Lovett / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Norges golfstjärna Suzann Pettersen är nära vän med Donald Trump.

I en intervju med VG berättar hon nu om relationen med USA:s president, och hur Trump beter sig på golfbanan.

– Han fuskar som fan, säger Pettersen till VG.

Norska Verdens Gang har träffat 36-åriga Suzann ”Tutta” Pettersen på den exklusiva golfklubben Bay Hill i Orlando, Florida.

Där laddar hon upp för sin 15:e raka säsong på LPGA-touren. Men samtalsämnet under intervjun med VG som sticker ut rör inte hennes karriär, utan en minst sagt oväntad vänskap.

Sedan över tio år tillbaka har Pettersen en personlig vänskapsrelation med Donald Trump, numera president i USA. De lärde känna varandra då Trump sponsrade LPGA-touren, och har sedan dess behållit kontakten.

”Betalar sin caddie bra”

Pettersen menar att presidenten inte följer reglerna på golfbanan.

– Han fuskar som fan... så jag vet inte hur han är i business. De säger att om du fuskar i golf så fuskar du i business. Det som är säkert är att han betalar sin caddie bra, för oavsett hur långt ut i skogen han slår bollen ligger den mitt i fairway när vi kommer dit, säger Pettersen och ler.

– Men det som är konstigt är att varje gång jag pratar med honom säger han att han har gått på 69 slag, att han har satt nytt banrekord eller vunnit ett klubbmästerskap här och där. Jag är en person som gillar att bli skämtad med och skämtar med andra, och det är säkert därför han gillar mig.

”Trodde jag skulle bli halshuggen”

Men även om Suzann Pettersen gillar Donald Trump som person berättar hon att hon inte uppskattar hans politik.

– Jag är inte en supporter av det han säger eller står för. Jag tyckte det var väldigt konstigt att han under presidentvalskampanjen inte var smartare i sitt sätt att kommunicera. Han kunde ha vunnit enklare, men gjorde en del tabbar med sina uttalanden.

”Tar inte allt han säger bokstavligt”

Alla är inte lika nöjda med att Norges golfstjärna gillar Trump. Det fick hon märka när hon gratulerade honom på Twitter efter att han blivit president.

– Jag trodde jag skulle bli halshuggen. Jag skulle egentligen bara gratulera en vän för att han vunnit presidentvalet i USA. Jag tog bort tweeten eftersom det var så enormt många negativa reaktioner, men publicerade den igen när jag tänkte om.

– Jag känner Trump så väl att jag inte tar allt han säger bokstavligt. Ja, du träffar ingen person som älskar sig själv så mycket som han, men jag har också träffat honom på en annan nivå, innan han blev president.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf