Damallsvenskan i fotboll 2016

Rosengårds tränare bad om ursäkt efter segern

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Rosengård tog ett jättekliv mot SM-guldet.

Ändå bad tränaren Jonas Eidevall om ursäkt efter 1–0-segern mot Piteå.

– Jag är ledsen att vi gjorde er besvikna, säger han.

Presskonferenser brukar sällan öppna med ursäkter. I de enstaka fall det sker har laget i fråga ofta underpresterat å det grövsta.

Men Rosengård gjorde en närmast felfri förstahalvlek mot serieledande Piteå. Anja Mittag skapade tre chanser och satte en av dem. I andra halvlek var gästerna starkare, men Rosengård höll ut och klev upp överst i tabellen för första gången på nästan tre år.

Men Jonas Eidevall sa ändå förlåt.

Inför ett ovanligt fullsatt pressrum ville FCR-tränaren inte ge sin matchanalys förrän han fått ur sig ett par ord till reportrarna.

Piteå har charmat Sverige

– Jag är ledsen att vi gjorde er besvikna. Jag förstår att förhoppningen var att om ett annat lag hade vunnit hade man fått publicera alla de där förskrivna krönikorna.

Piteå har under året charmat fotbollspubliken med sin fysiska, vägvinnande fotboll. Laget hade en hemsk försäsong med skador och andra bortfall, men har under året vunnit tio matcher med uddamålet och toppat tabellen i långa perioder.

Nu återstår en hemmamatch mot Växjö. Seger och laget spelar Champions League nästa år. Tappar Rosengård poäng mot Göteborg blir det Norrbottens första SM-guld i fotboll någonsin.

– Vi ser starka ut i slutet av andra halvlek. Vi får ta med oss det till avgörandet på lördag, säger Piteåtränaren Stellan Carlsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Svensk fotbolls allra mest osannolika saga ligger på is en vecka till

ÄMNEN I ARTIKELN

Damallsvenskan i fotboll 2016

FC Rosengård

Jonas Eidevall

Anja Mittag