Klart: Stina Blackstenius till Linköpings FC

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Linköping vässar truppen inför kommande säsongen.

Landslagsstjärnan Stina Blackstenius återvänder till LFC från franska Montpellier HSC.

– Jag ville få en nystart med speltid och för att få en chans att komma med i VM-truppen, säger Blackstenius till Sportbladet.

Stina Blackstenius lämnar Montpellier HSC för att återigen spela för LFC efter att ha lämnat klubben 2016.

”Känns helt rätt för mig”

Klubben skriver att värvningen möjliggjorts av ett antal sponsorer som på kort tid stöttat laget och som därmed kunde säkra Stinas kontrakt. De meddelade också att Blackstenius kan bli aktuell för spel redan på lördag när LFC möter Djurgården i en träningsmatch.
– Det känns jättebra. Är väldigt glad att äntligen få komma hem och till Linköping. Tiden i Frankrike var en stor utmaning som hjälpte mig att utvecklas som person och som fotbollsspelare och det är något jag hoppas kunna ta med mig till Linköping, säger Stina Blackstenius.

Siktet inställt på VM

I Montpellier HSC blev det totalt 38 matcher och 26 mål för Stina Blackstenius. Hon har på sin meritlista en silvermedalj från OS i Rio 2016 och ett SM-guld med Linköping samma år.

– Det var min första flytt utomlands någonsin och det var svårt med ett nytt land och andra förutsättningar. Jag hade också svårt med kommunikationen med tränaren, säger Blackstenius till Sportbladet.

Nu siktar hon på en topplacering och en Champions Leauge-plats med LFC – och såklart VM med Sverige.

– Jag ville få en nystart med speltid och fortsätta utvecklas. Sen vill jag självklart vara en del av VM-truppen som åker till Frankrike i sommar, säger Stina Blackstenius.

Kontraktet med den 22-åriga anfallaren är skrivet på två år.

Gjort klart med en mittfältare

Klubben har sedan tidigare gjort klart med mittbacken Nilla Fischer från Wolfsburg, som ansluter först i sommar.

Under samma presskonferens meddelade klubben att en mittfältare också är klar. Det handlar om Sabina Ravnell, 23, och som kommer närmast från Jönköpingsklubben Mariebo IK i division 1.

Publicerad: