Tung dag för svenskarna i ”svenskbacken”

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
André Myhrer.

Klassiska slalomhanget i Madonna di Campiglio kallas ibland för ”svenskbacken”.

Men inte i dag.

Varken Mattias Hargin eller André Myhrer var utanför topp tio i kvällens slalom.

Det var I Madonna di Campiglio Ingemar Stenmark vann sin första slalomtävling i världscupen och sedan har svenskar med Stenmark i spetsen radat upp framgångar i den italienska slalombacken.

Men bara för att det kallas en ”svenskbacke” så blir det inte per automatik svenska framgångar. Det visade André Myhrer och Mattias Hargin i kvällens tävlingar.

Hirscher vinnare – igen

Myhrer, som kom direkt från pallplats i senaste slalomtävlingen, startade som nummer ett men var för långsam. När Marcel Hirscher kom ner var han hela 1,21 snabbare än Myhrer och däremellan fylldes det på med massvis av åkare.

Mattias Hargin var snäppet snabbare men i den täta tävlingen räckte det inte långt att vara 89 hundradelar efter halvvägs.

I andra åket var det omvänt för svenskarna. Hargin tappade till en slutlig 18:e plats och Myhrer körde upp sig till elfteplats.

Vinnare i den täta tävlingen blev Marcel Hirscher. Trots en stor miss i andra åket var han fyra hundradelar före Luca Aerni och ytterligare två hundradelar före norrmannen Henrik Kristoffersen på tredjeplats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM