Längdskidor

Johaug: Det är nästan helt sjukt

Av: 

TT-NTB

SPORTBLADET

Therese Johaug förbereder sig för comeback efter sin dopningsavstängning. Och norskan ser fram emot att på nytt duellera med Charlotte Kalla.

– Hon kommer att bli tuff att slå, säger Therese Johaug.

Charlotte Kalla har stöttat sin Johaug under avstängningen, men fram till förra veckan hade de inte setts på ett bra tag. När de tränade sida vid sida under landslagslägret i norska Sognefjell var det första gången de sågs på två år.

– Hon sade att det var otroligt fint att träffa mig igen, och att hon hade tänkt mycket på mig de senaste två åren. Hon var glad över att få konkurrera med mig igen och sade att jag var saknad. Det var fint att höra, säger Therese Johaug.

Anabol steroid

29-åringen testade positivt för den anabola steroiden clostebol i oktober 2016, och stängdes till slut av i 18 månader vilket ledde till att hon bland annat missade OS i vintras. Den gångna säsongen fick hon se en Charlotte Kalla som var bättre än någonsin, och som vann ett guld och tre silver i Pyeongchang.

– Det var trevligt att träna med Charlotte. Jag har inte sett henne på över två år, och det är nästan helt sjukt. Jag kunde nästan inte tro att det var två år sedan. Jag ser fram emot att få några fajter med henne till vintern. Hon kommer att bli tuff att slå, säger Therese Johaug.

– Det blir väldigt spännande. Hon har ju tagit några steg hon också de två senaste åren.

Imponerande löpning

Therese Johaug har inte gjort ett skidlopp på över två år. Men hon verkar inte ha fuskat med träningen. Nyligen vann hon löpartävlingen Fornebulöpet i överlägsen stil, och slog loppets tvåa, landslagskollegan Ingvild Flugstad Østberg, med mer än en och en halv minut.

Det finns dem som tror att Johaug ska ta vid där hon slutade före avstängningen och dominera världscupen i vinter. Själv säger hon:

– Jag kommer att bli slagen i vinter. Joggingskor är en sak och skidor en annan. Jag har alltid varit bra på att springa och hade en bra dag. Det är långt kvar till vintern, säger Therese Johaug.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

LÄS VIDARE

Therese Johaug tillbaka starkare som åkare och som person - men hördes ekot från Bruksvallarna?

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Charlotte Kalla

Therese Johaug

Världscupen i längdskidor