Norska ilskan efter upploppsfajten

Publicerad:
Uppdaterad:
Krogh vänder sig om innan mållinjen, anser sig ha blivit felaktigt behandlad av ryssen.
Foto: Bild: SVT.SE/SPORT
Krogh vänder sig om innan mållinjen, anser sig ha blivit felaktigt behandlad av ryssen.

SPORTBLADET

Falun/Stockholm. Finn Hågen Krogh var rasande efter masstarten i Falun.

Norrmannen rusade rakt igenom mixade zonen och slet sönder sin nummerlapp i ren ilska framför Sportbladets reporter.

Anledningen: en hård duell med Maxim Vylegzhanin på upploppet. 

Foto: Kristoffer Bergström
Västen som Krogh rev av sig.

Herrarnas masstart i Falun slutade med en riktig klungspurt. Sergei Ustiugov var överlägsen på upploppet men där bakom var det en vild kamp om pallplatserna.

Norrmannen Finn Hågen Krogh såg stark ut med drygt 100 meter kvar men när Maxim Vylegzhanin tryckte honom ut mot staketet tvingades norrmannen att stanna upp lite och i mål fick han nöja sig med en femteplats.

Eller nöja sig och nöja sig. Finn Hågen Krogh vände sig om redan när han passerade mållinjen och hytte med näven mot Vylegzhanin innan han rusade ilsken rakt igenom den mixade zonen.

”De ödelägger sporten”

När han kom ur densamma så slet han av sig nummerlappsvästen på Stålmannen-manér, framför Sportbladets reporter Kristoffer Bergström, kastade den i marken och fortsatte sin arga marsch bort från arenan.

Den ryska framgången var en snackis även bland övriga åkare. Ustiugovs vinst var den tredje raka ryska segern under Sverige-veckan.

– De ödelägger sporten, skämtade Petter Northug med en tydlig pik till allt snack om den norska dominansen tidigare i år.

Själv slutade han tia:

– Jag skulle gärna ha varit längre fram. Jag fick leta, leta och leta efter en öppning men fick den aldrig. Jag hade behövt åka ut i skogen, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE