De bästa spelen på tyska Bundesliga

SPORTBLADET

Ännu en av de stora europeiska fotbollsligorna startar.

Nu är det dags för avspark i tyska Bundesliga.

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl har hittat de mest spelvärda säsongsspelen.

Lag-mot-lag

Bayer Leverkusen vs Mönchengladbach

Spel: Mönchengladbach

Odds: 3,75

Bolag: Expekt

Analys: Bayer Leverkusen ska stå som favorit i den här “matchen”, men bara marginellt.  Man har kapacitet att slå alla lag i serien – men är samtidigt väldigt lynnigt och kan förlora mot alla lag också. Mönchengladbach inledde trevande i fjol, men gick riktigt starkt efter tränarbytet.  Man har ett underskattat material, med sylvasse Raffael som tung, avgörande faktor.

Minst mål

Eintracht Frankfurt

Odds: 28,00

Bolag: Flera

Analys: Laget var på vippen att åka ur i fjol. Man tvingades kvala sig kvar. Man hade ett ynkligt målsnitt på prick ett mål/match, detta trots slumpartade storsegrar mot Stuttgart (4–1) och FC Köln (6–2). Laget har visserligen gjort några intressanta låneförstärkningar, men känns ändå lite chansartat. Man kan gå mot ännu en målsnål, jobbig säsong.

Minst mål

RB Leipzig

Odds: 51,00

Bolag: Flera

Analys: Bra nykomling. Inget snack om det. Man har höga ambitioner och vill göra sig ett namn i Bundesliga. Men först och främst handlar det om att etablera sig. Första året går ut på att säkra kontrakt till nästa säsong. Laget gjorde det bra hela fjolåret i Bundesliga 2, men det handlade inte om någon Champagne-fotboll. Man landade på 54 mål – att jämföra med serievinnaren Freiburgs 74 och tabelltrean Nürnbergs 65. Leipzig har bra chans att hänga kvar, men inte alls säkert att det blir tack vare en enorm målskörd.

Nästa tränare att få lämna sin post...

Viktor Skrypnyk (Werder Bremen)

Odds: 5,00

Bolag: Unibet

Analys: Lsgert säkrade kontraktet så sent som i sista omgången förra säsongen. Man har haft en hög spelaromsättning och hela laget känns lite som ett "fuskbygge". Väldigt chansartat. Viktor Skrypnyk får mer eller mindre trolla med knäna och med krävande supporters bakom klubben, så lär han inte få så mycket tid.

Man har jobbigt inledningsschema också, med matcher mot Bayern München, Mönchengladbach, Wolfsburg och Bayer Leverkusen, inom dom sju första omgångarna.

Nedflyttning

Hoffenheim

Odds: 11,00

Bolag: Flera

Analys: Man tappade Roberto Firmino för två säsonger sedan. Till den här säsongen har man tappat Kevin Volland. Jösses, där har det försvunnit mycket offensiv spets. Man klarade sig kvar med nöd och näppe i fjol. Laget ser inte mycket bättre ut nu och det kan bli trassligt i slutändan.

ARTIKELN HANDLAR OM