Anklagas för 70 brott – efter lagfotografiet

SPORTBLADET

”Konsekvenserna är för hårda”

Det började som ett skämt men har resulterat i en mardröm för 19-årige Hunter Osborn.

Efter att ha blottat sig på lagfotot riskerar den amerikanske fotbollsspelaren att ställas inför rätta med 70 olika åtalspunkter.

Hunter Osborn har själv berättat för polisen hur han blev utmanad av en lagkompis i det amerikanska fotbollslaget vid Red Mountain High School i Mesa, Arizona. 19-åringen tog vadet som gick ut på att han skulle hänga ut toppen av sin penis utanför byxorna på det kommande lagfotot.

Grovt brott

Efter att ingen uppmärksammat Osborns tilltag så trycktes fotot i skolans årsbok och distribuerades till omkring 3400 studenter. Den valdes även ut till lagets matchprogram och såldes vid samtliga hemmamatcher tills någon i helgen slog larm.

Efter att skolledningen uppmärksammats på den olämpliga detaljen i bilden kontaktades polis. De startade en utredning där Osborn nu riskerar åtal för 69 fall av blottning och ett fall av ”uppvisande av skadliga objekt för minderåriga”, skriver CBS. Det senare i USA ansett som ett grovt brott.

”Gjorde ett dumt misstag”

De 69 olika fallen av blottning är för var och en av de 69 andra studenterna på fotot. Antalet åtalspunkter kan tills åtalet väcks både öka och minska då alla över 18 år som också närvarade på fotot kan välja att avstå att driva sin del av åtalet mot Osborn.

Skolan har redan agerat genom att kalla tillbaka årsboken, starta intern utredning och öppet fördöma Hunter Osborns tilltag. Samtidigt anser andra elever att konsekvenserna för 19-åringen redan är bortom all rimlighet.

– Han gjorde ett dumt misstag och jag tycker inte att han ska straffas så hårt för det, säger en elev till CBS.

– Det här kommer finnas i hans brottsregister resten av livet. Konsekvenserna är lite väl hårda, säger en annan.

Hunter Osborn har försetts med en elektronisk fotboja under utredningens gång och säger i polisutredningen att han är ”äcklad” av sitt eget uppförande.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL