Kings vann dramat efter omdiskuterat domslut

Jonte Karlsson kastar kavajen i slutskedet av matchen.
Jonte Karlsson kastar kavajen i slutskedet av matchen.

Borås var på väg att vända ett 17-poängsunderläge.

Men när Jakob Sigurdarson fick en omdiskuterad osportslig foul med 20 sekunder kvar kunde Södertälje Kings säkra segern.

– Någon jävla fördel ska de väl ha för att de har vunnit fyra år i rad, säger coachen Jonte Karlsson.

Borås har inlett säsongen med två raka segrar, men mot regerande mästarna tog det stopp. Södertälje Kings gjorde 22-12 redan i den första perioden och fortsatte att utöka sin ledning och hade som mest 32-15. Toni Bizaca ledde laget med sina 21 poäng i paus och Kings hade 40-30.

– Vi spelar inte med den aggressivitet och fart vi vill, samtidigt lät vi Bizaca dominera banan, säger coachen Jonte Karlsson och fortsätter:

– Går man bort sig och inte är med mot Södertälje straffar det sig på en gång. Han (Vedran Bosnic) får säga vad han vill, men han har spelat med det där laget i fem år. De där spelarna kan spelet väldigt bra och är bra på att förstöra för en.

”Var inte för domarna”

I den tredje perioden fick Borås dock stopp på Bizaca och när Shaquille Hines satte en trea med fyra minuter kvar hade bortalaget vänt 17-poängsunderläget till ledning med 66-65.

Då klev Bizaca fram igen och satte en viktig trea till 70-70. Borås gjorde sedan 72-73 innan Sigurdarson åkte på en osportslig foul med 20 sekunder kvar.

Karlsson blev så irriterad att han kastade kavajen och fick sedan en teknisk foul. Södertälje kunde till slut vinna med 77-72 och ta andra raka segern.

– Jag har inga kommentarer om domarna, vi har inga ursäkter. De dömer som de tycker och det kanske vi inte alltid är överens om, säger Karlsson.

Den kastade kavajen får tala för sig själv?

– Det var inte för domarna. Det var varmt i hallen.

Den tekniska foulen då?

– Det finns vittnen som har suttit bakom och hört att jag inte har sagt något. Men om domarna vill blåsa kan jag inte göra något åt det. Men skit samma, de var bättre, någon jävla fördel ska de väl ha för att de har vunnit fyra år i rad. Det får vi bita i oss. Vi tar med oss att vi kan spela mot Södertälje.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.