”Har det tungt – ont i huvudet konstant”

SPORTBLADET

Talar ut om sin tuffa vardag – vill tillbaka till fotbollen

John Arne Riise, 35, vill spela fotboll igen.

Den norske legendaren försöker avrunda sin karriär i norska ligan – men ett sponsoravtal sätter stopp.

Riise har aldrig spelat i Tippeligan och med åtta dagar kvar till att ligan rullar igång är han alltjämt klubblös. För även om han vill skriva på för en norsk klubb är det enligt norska Dagbladet inte möjligt i dagsläget.

Den förre Liverpool- och Roma-spelaren har ett sponsoravtal med Betsson som gör det omöjligt. De norska klubbarnas avtal med statliga spelbolaget Norsk Tipping tillåter inte några andra avtal. Ska han spela fotboll i Norge måste han riva avtalet med Betsson.

– Jag har det tungt om dagarna. Tänker väldigt mycket. Hela dagarna går åt att tänka. Jag försöker att göra alla glada, men går det? Jag vet inte, jag tror inte det, skriver Riise i sin blogg under rubriken ”Vad gör jag?”.

”Så sliten av allt”

Enligt Dagbladet har Riise fört diskussioner med både det norska fotbollförbundet och Norsk Tipping för att få till en lösning. Någon lösning uppges parterna inte ha nått.

– Bara sluta hos Betsson så blir allt bra, säger många. Nej, det är inte bara det. Jag har kontrakt. Jag blir så sliten av allt. Jag har konstant ont i huvudet av att tänka på olika scenarion.

Riise har spelat 110 landskamper för det norska landslaget, den sista år 2013. Hans senaste klubb var indiska Delhi Dynamos, som han tillhörde i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM